Ilves lähtee nuorella porukalla Mikkelin turnaukseen

 

Joulukuun alussa harjoituskentällä palannut Ilves pelaa ensimmäiset pelinsä Mikkelissä perjantaina ja lauantaina järjestettävässä Go On Cup -turnauksessa. Turnauksen isäntäjoukkueena toimii Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat ja Ilveksen lisäksi turnaukseen osallistuvat Veikkausliigasta KuPS sekä FC Haka. Pelipaikkana toimii upouusi Kalevankankaan jalkapallohalli.

 

Kaksi joukkueellista pelaajia mukaan turnaukseen

Ilves lähtee turnaukseen laajalla kokoonpanolla tarkoituksenaan antaa paljon minuutteja usealle pelaajalle. Mukaan lähtee kahden joukkueellisen verran pelaajia, joille kaikille on tarkoitus myös peliminuutteja antaa. Päävalmentaja Toni ”Köpi” Kallion mukaan päätarkoituksena on antaa peliminuutteja mahdollisimman usealle pelaajalle.

 – Kyllä tämän turnauksen isoin anti meille on se, että pystytään tarjoamaan jokaiselle mukaan lähtevälle pelaajalle peliaikaa. Näin näemme pelaajista sen, missä tällä hetkellä mennään ja missä kunnossa kukin on. Olemme vasta ihan muutamia pelillisiä juttuja käyty joukkueen kanssa läpi ja nyt päästään näkemään, miten pelaajat ovat ne omaksuneet. Mitään isompia taktisia juttuja ei ole tarkoitus kuitenkaan testata tässä turnauksessa.

Aivan parhaalla miehistöllä ei Ilves pääse Mikkeliin lähtemään. Muutama pelaaja on vielä lomalla, osa toipuu loukkaantumisista ja muutama pelaaja on vähän sairastellut.

 – Muutama pelaaja on ollut vähän flunssassa ja kuumeessa. Emme missään nimessä halua vaarantaa mitään ja peluuttaa heitä tässä kohtaa. Tatu Miettunen, Ilari Mettälä sekä Kalle Katz kuntouttavat vielä itseään ja jäävät myös reissulta pois. Ulkomaalaisista pelaajistamme Tabi Manga, Patrick Loa Loa ja Eric Oteng ovat joululomalla ja he palaavat tammikuussa riveihin. Myöskään juuri kanssamme sopimuksen tehnyt Petteri Pennanen ei ole mukana turnauksessa. Joka pelipaikalle saadaan kuitenkin kaksi pelaajaa eli kenenkään ei tarvitse pelata vieraalla pelipaikalla. Melkoisen nuorella joukkueella lähdetään turnaukseen. Sekin on mielenkiintoista nähdä, mikä meidän nuorten pelaajien kontribuutio on tässä turnauksessa.

Köpi näkee turnauksen palvelevan Ilvestä erittäin hyvin juuri tässä vaiheessa kautta.

 – Mukava saada pelejä tässä vaiheessa kautta. Totta kai pyritään siihen, ettei tulisi mitään loukkaantumisia. Joulukuun harjoittelu on tähdännyt siihen, että olisimme valmiita melko kovaan tammi-helmikuuhun. Toivottavasti turnauksessa nähdään vauhdikas Ilves. Kun tauolla vaihdetaan kentälle lähes kokonaan uusi joukkue tuoreilla jaloilla, niin kyllä odotan kovaa tempoa koko 90 minuuttia molemmissa otteluissa.

 

Otteluohjelma:

perjantai 17.12.
klo 17:00 FC Haka – KuPS
klo 19:00 MP – Ilves

lauantai 18.12.
klo 12:00 pronssiottelu
klo 14:00 finaali

Lisätietoa turnauksesta MP:n kotisivuilta mikkelinpalloilijat.fi/

Lue myös