Kahden Veikkausliigakierroksen jälkeen tasapelin ja voiton kirjauttanut Tampereen Ilves matkaa kauden kolmannnella kierroksella Kuopioon. Viime ja toissa kauden sarjakakkonen ja Suomen Cup voittaja Kuopion Palloseura isännöi Ilvestä sunnuntaina klo 16.00 Kuopion Väre areenalla.

Ilveksen tasapeli kauden avauksesta IFK Marienhamnin vieraana ja viime viikonlopun voitto Interistä on nostanut Ilveksen kahdeksan kierroksen jälkeen neljään pisteeseen, viisi pistettä ainoaa puhtaalla pelillä olevaa joukkuetta, kolme ottelua pelannutta Helsingin Jalkapalloklubia, perässä. HJK:n perässä neljässä pisteessä on Ilveksen lisäksi viisi joukkuetta ja Veikkausliigan sarjataulukko alkaa heti alkumetreillä muotoutua odotetun tasaiseksi.

Ilvestä sunnuntaina isännöivä KuPS on kolmen pelatun ottelun jälkeen vielä vailla voittoa ja toimitti tänään Ives-ottelun alla Veikkausliigakauden ensimmäisen uutispommin. KuPS kärsi avauskierroksen kotiavauksessaan 1-2 lukemin tappion FC Interille ja avasi toisessa ottelussaan pistetilinsä 0-0 tasapelillä KTP:n vieraana.

Keskiviikon kauden kolmas ottelu FC Honkaa, ja toinen tappio kotiyleisön edessä, ohjasi kuitenkin kuopiolaisten seurajohdon radikaaliin ratkaisuun ja seura tiedotti perjantaina 21.4. päävalmentaja Pasi Tuutin potkuista ja tilalle tulevan Jani Honkavaaran nimityksestä. Aikanaan myös Ilveksen junioripuolella toiminut Tuutti ei valitettavasti saanut jatkaa unelmapestiään (kaunpungin ja seuran kasvattina) kolmea Veikkausliigaottelua pidempään, joka on ajankohtainen osoitus tulosurheilun raadollisuudesta. Tilalle nouseva Honkavaara on ollut viimeisenä Palloliiton palveluksessa ja palaa nyt päävalmentajan rooliin kaupungissa, johon hän muutama vuosi takaperin toi Suomen mestaruuden.

Valmentajavaihdos voi herätellä kuopiolaisia sunnuntain-ottelun alla, mutta suurin osa kuopiolaisten murheista koostuu vierasjoukkue Ilveksestä, jolla on Kuopion reissulla vahvuudessaan viime ottelussa loukkaantunutta Djair Parfitt-Williamsia lukuunottamatta koko joukkue. Tällä viikolla täyteen harjoitusvahvuuteen palannut Lauri Ala-Myllymäki voidaan nähdä vieraiden kokooonpanossa sunnuntaina, kuten myös ensiminuuttinsa Veikkausliigassa Interia vastaan pelannut Seydine N’Diaye, jonka läsnäolo rauhoitti ja auttoi joukkuetta säilyttämään johtoasemansa ottelun loppuhetkillä Interia vastaan.

Kuuntele Ilveksen tämän viikon kuulumiset, mm. N’Diayen mietteet seuraan ja Suomeen sopeutumisesta, Ilveksen Viikko podcastista!

Seuraa myös Ilveksen sosiaalisen median kanavia, niin pysyt ajantasalla mm. sunnuntain Kuopion reissun tunnelmista!