Ilves nousi vierasvoittoon Kuopiossa – mitalikamppailu käy kuumana!

KuPS – Ilves 1-2 (0-0) 

51′ oma maali, 1-0 
69′ Mikael Soisalo, 1-1 (rp.)
85′ Lauri Ala-Myllymäki, 0-2 

Pallonhallinta: 45%-55%
Maalipaikat: 3-6
Kulmat: 6-10
Yleisöä: 2150

Erotuomari: Jari Järvinen

Keltaiset kortit, KuPS:
Azubuike Egwuegwe (k+k=ulosajo), Fuad Salami, Johannes Kreidl (suora ulosajo)

Keltaiset kortit, Ilves: 
Emile Paul Tendeng

IS:n tähdet:
3 tähteä: Reuben Ayarna, Ilves
2 tähteä: Mikael Soisalo, Ilves
1 tähti: Emile Paul Tendeng, Ilves

 

Ilves matkusti keskiviikkona Kuopioon, missä kiihkeässä mitalikamppailussa isäntäjoukkueena toimi KuPS. Jännittävä ja tapahtumarikas ottelu päätyi lopulta Ilveksen vierasvoittoon numeroin 1-2 (0-0)! Ilveksen maalareina toimivat Mikael Soisalo kauden kuudennellaan ja Lauri Ala-Myllymäki kauden seitsemännellään.

Ilves nousi voitollaan sarjakolmoseksi, kun viisi kierrosta on vielä pelaamatta.

Tasaista taistelua avausjaksolla

Ottelun ensimmäinen 45-minuuttinen oli tasainen ja valtaosa pelistä kului keskialueen taisteluna. Ilves aloitti varsin pirteästi ja sai avausjakson parhaat tilanteensa heti 9. minuutilla. Parin kulmapotkutilanteen jälkimainingeissa ensin toppari Pavle Milosavljevic pääsi puskemaan ja sitten keskikentän Tuure Siira laukomaan, mutta KuPS-puolustus oli edessä.

KuPS oli puolestaan lähellä siirtyä johtoon 16. minuutilla, kun vaarallinen keskuspuolustaja Azubuike Egwugwe pääsi puskemaan kulmapotkuun, mutta Ilveksen onneksi pusku suuntautui yli.

Ottelu aaltoili päästä päähän. Ilveksen hyökkäyksen kulkivat jatkuvasti huippuvireisten Emile Paul Tendengin ja Ala-Myllymäen kautta. KuPS puolestaan aiheutti hankaluuksia hyökkääjä Fuad Salamin johdolla. Tosin salami otti puolen tunnin hujakoilla kauden kömpelöimmän keltaisen kortin filmauksellaan, kun mies yritti kalastaa rangaistuspotkua kotijoukkueelle.

Pelikellon näyttäessä 33 minuuttia pääsi Ilveksen Tendeng laukomaan hyvän hyökkäyksen päätteeksi, mutta kotimaaluvahti Johannes Kreidl torjui. Muutamia minuutteja myöhemmin Tendeng hoiti loistavasti myös puolustusvelvollisuuksia ja suoritti näyttävän liukutaklauksen oman rankkarialueen tuntumassa.

KuPS sai vielä aivan avausjakson lopussa hyvän maalipaikan, kun keskikentän Tijan Jaiteh laukoi kaukaa ja kovaa, mutta Ilves-molari Mika Hilander torjui upeasti pallon kulmaksi. Tauolle maalittomissa.

Tapahtumarikas toinen jakso

Ilves aloitti toisen jakson hyvin ja piti palloa. KuPS siityi kuitenkin johtoon 51. minuutilla, kun joukkue sai kulmapotkun ja Juha Hakolan kulmuri kimpoili Ilves-puolustuksen kautta omiin, 1-0.

Ilveksen tasoitusmaali oli senttien päässä 56. minuutilla. Tendeng jakeli pallon hyökkääjä Yunus Sentamulle, jonka loistava vasemman jalan laukaus oli jo matkalla yläpesään, mutta pallo kimposi yläriman kautta maaliviivalle – muttei koskaan maaliin saakka. Ilves jatkoi voimakasta painostustaan tuon jälkeenkin ja tasoitusmaali roikkui ilmassa.

Iso käännekohta nähtiin 66. minuutilla, kun KuPS:n kenties vaarallisin pelaaja, hyökkääjä Salami, hölmöili itselleen harvinaisesti toisen keltaisen kortin filmaamisesta. Erotuomari Jari Järvinen ei ujostellut ajaa Salamia suihkuun. Ja näin Ilves pääsi miesylivoimalle.

Vain pari minuuttia myöhemmin nähtiinkin sitten ansaittu tasoitusmaali. Pallo kimpoili kuopiolaisten puolustusalueella KuPS-puolustuksen käteen ja pallo pilkulle. Hetkeä aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Soisalo pamautti ensimmäisellä kosketuksellaan pallon verkkoon ja 1-1 siihen!

Miesalivoimainen KuPS sai Ilveksen tasoitusmaalin jälkeen hetkeksi uutta virtaa, mutta pian Ilves otti pallonhallinnan itselleen ja haki voittomaalia – ja sellainen nähtiinkin 85. minuutilla. Soisalo harhautteli KuPS-pakkeja ja syötti pallon boxiin, missä Ala-Myllymäki laukoi suoraan syötöstä pallon vasemman tolpan kautta sisään, 1-2!

Lopussa vielä tapahtui. KuPS sai yhden herkkupaikan, mutta jällen kerran miesmuurituulilla ollut Hilander torjui eleettömästi. Lisäajan kolmannella minuutilla KuPS-maalivahti Kreidl kamppasi pitkällä ulkona maaliltaan Tendengin ja tuloksena suora punainen kortti Kreidilille. Sitten kuului loppuvihellys ja 1-2!

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kehui joukkueensa esitystä.

”Loistava voitto loistavan esityksen päätteeksi. Mielestäni veimme ottelua alusta asti ja pelimme oli kontrollissa. Ainoastaan KuPS-hyökkääjä Salami aiheutti välillä hankaluuksia. KuPS sai tehtyä toisen jakson alussa johtomaalin ja meillä oli siinä aika iso ylämäki.”

”Jaksoimme kuitenkin jauhaa omaa peliämme ja saimme onnistumisia. Puolustussuuntaan meiltä hyvä esitys ja saimme pidettyä KuPS:n kohtalaisen hyvin pois erikoistilanteista, joissa he ovat ehkäpä sarjan paras joukkue” kommentoi Wiss.

— — 
Seuraava kotimatsi heti sunnuntaina! Kaikki Tammelaan! 
Ilves – PS Kemi su 25.9. klo 18:30 Tammelan stadion.

Portit ja palvelut auki klo 17:30. 

LIPUT ENNAKKOON:
Netistä TÄSTÄ
Ilveksen toimisto, Rieväkatu 12 (arkisin klo 09-16). 
Kortteliravintola Kivenheitto, Teiskontie 1. 

Kokoonpanot:

KuPS:

1 Johannes Kreidl
7 Juha Hakola (65’ 6 Saku Savolainen)
8 Petteri Pennanen C
11 Ilmari Niskanen (73’ 9 Mika Ääritalo)
14 Tijan Jaiteh
18 Aliyu Abubakr (48’ 32 Tuomas Rannankari)
19 Babacar Diallo
22 Sasa Jovovic
28 Joona Lautamaja
39 Fuad Salami
45 Azubuike Egwuekwe

KuPS:n muut vaihtopelaajat:
12 Craig Hill
10 Paul Onobi
23 Patrick Poutiainen
25 Urho Nissilä

Ilves:

1 Mika Hilander
3 Heikki Aho C
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
13 Yunus Sentamu (84’ 7 Marco Matrone)
14 Tuure Siira (68’ 11 Mikael Soisalo)
15 Lauri Ala-Myllymäki
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna
22 Emile Paul Tendeng
30 Yoro Ly (68’ 9 Jonne Hjelm)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
19 Jaakko Juuti
25 Antti Koskinen
27 Martti Haukioja

Lue myös