Ilves otti 2-1-kotivoiton hallitsevasta mestarista

Ilves – SJK 2-1 (1-1) 

8’ Lauri Ala-Myllymäki, 1-0  
14’ Tarmo Kink, 1-1 
58′ Tuure Siira, 2-1

Pallonhallinta: 45%-55% 
Maalipaikat: 4-5 
Kulmat: 2-6 

Ottelukooste TÄSTÄ.

Erotuomari:
Dennis Antamo 

Keltaiset kortit, Ilves: – 

Keltaiset kortit, SJK: 
Mehmet Hetemaj, Jarkko Hurme, Timo Tahvanainen 

IS:n tähdet:
3 tähteä: Pavle Milosavljevic, Ilves 
2 tähteä: Tuure Siira, Ilves 
1 tähti: Tarmo Kink, SJK 

Hookin tulinen pelaaja: 
Reuben Ayarna, Ilves

Pancho Villan nälkäinen pelaaja:
Lauri Ala-Myllymäki, Ilves 

Ilves kohtasi lauantaina hallitsevan Suomen mestarin SJK:n. Tammelan stadionille saapuneet yli 4000 katsojaa saivat todistaa jännittävää ottelua, joka kääntyi Ilveksen voitoksi numeroin 2-1 (1-1). Ilves nousi voitollaan sarjakolmoseksi.

Verkot heiluvat heti alussa

Ottelu käynnistyi tasaisesti, joskin SJK piti enemmän palloa. Ilves meni kuitenkin nopeasti johtoon, kun hienon hyökkäyksen päätteeksi Mikael Soisalo syötti oikealta laidaltaan upeasti boxiin, missä Lauri Ala-Myllymäki sijoitti pallon nätisti oikeaan alapesään, 1-0!

SJK ei kuitenkaan lannistunut, vaan 14. minuutilla nähtiin tasoitus. Virolaisvahvistus Tarmo Kink laukoi 25 metristä kertakaikkisen komean kanuunan oikeaan yläpesään ja Ilves-molari Mika Hilanderilla ei ollut saumoja, 1-1.

Vain pari minuuttia tuon tasoitusmaalin jälkeen SJK oli jälleen vaarallisena. Juonikas hyökkääjä Roope Riski syötti Tucolle, joka pääsi laukoman läheltä, mutta taas kerran erinomaisen ottelun pelannut Hilander torjui pallon näyttävästi kulmapotkuksi.

Molemmilla joukkueilla oli vielä hyvät maalipaikat ensimmäisen 45-minuutin lopussa. Ensin SJK:n Kink laukoi vapaapotkun 22 metristä karvan verran ohi oikealta ja sitten toisessa päässä loistavasti taistellut Ilveksen Tuure Siira pamautti oman vapaapotkunsa 20 metristä ylärimaan. Tauolle 1-1-numeroissa.

Siira sijoittaa Ilveksen voittoon

SJK hallitsi kenttätapahtumia toisen jakson alussa, mutta pitkät syöttöketjut eivät johtaneet maalipaikoille. Sen sijaan Ilves onnistui! Mahtavan ottelun pelannut keskikentän raataja Ala-Myllymäki pelasi pallon oikeaan laitaan paljon SJK-pakkien kanssa painineelle Atto Hilskalle, joka laukoi maalinedustalle ja lopulta Siira ehti takatolpalta sijoittamaan pallon tyhjiin, 2-1! Kotiyleisö juhli villisti.

Ilves sai maalistaan todella paljon lisää energiaa ja joukkue dominoi peliä tovin. Pari kertaa pallo oli lähellä mennä SJK-maaliin, mutta vieraat kestivät. Kesken Ilves-painostuksen SJK:n Tucolla oli oiva maalipaikka, mutta Hilander oli jälleen edessä.

SJK oli lähellä tasoitusta 73. minuutilla Riskin päästessä laukomaan kulman jälkitilanteesta, mutta vakuuttavasti nivusvaivaisen kapteenin Antti Hynysen paikalla täydet 90 minuuttia pelannut laitapakki Antti Koskinen pelasti lähes maaliviivalta. SJK sai vielä pienimuotoisen loppurynnistyksen aikaiseksi, mutta Ilves puolusti järkevästi ja näin riemastuttava 2-1-kotivoitto oli tosiasia.

Päävalmentajien kommentit

SJK:n päävalmentaja Simo Vakalari oli pettynyt niukkaan tappioon.

”Tulos kertoo pelistä kaiken. Tiesimme, että Ilves puolustaa tiiviisti ja että se saa sen muutaman paikan pelissä. Ilves teki paikoistaan maalit kylmäpäisesti ja onnistui erittäin hyvin. Saimme sen 1-1-tasoituksen ja pääsimme siinä takaisin peliin.”

”Ilveksen 2-1-maali tuli pahaan paikkaan ja he saivat lisää energiaa siitä. Heidän molemmissa maaleissa oli meidän omia virheitä, mutta samaan aikaan täytyy antaa tunnustusta Ilveksen tekemiselle” kommentoi Valakari.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kehui pelaajiensa työmoraalia.

”Meidän hyvä kotiputkemme jatkuu. Hyvin valmennettuja joukkueita vastaan on aina hienoa pelata ja SJK on sellainen. Hieman olimme paineen alla ottelussa, mutta pelaajiemme työmoraali puolustussuuntaan oli oikein hyvää.

”Ei tässä oikein voi muuta kuin kehua poikia heidän esityksestä. Meiltä puuttui pari tärkeää pelaajaa, mutta se ei näkynyt” kommentoi Wiss.


Ilveksen seuraava kotiottelu lähestyy. Varmista paikkasi!
Ilves – HJK su 17.7. klo 18:30 Tammelan stadion.
Liput ennakkoon TÄSTÄ.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone C
11 Mikael Soisalo (78’ 9 Jonne Hjelm)
14 Tuure Siira
15 Lauri Ala-Myllymäki (84’ 19 Jaakko Juuti)
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna
25 Antti Koskinen
26 Antto Hilska (66’ 8 Eero Korte)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
3 Heikki Aho
6 Samu Nieminen
23 Mika Lahtinen

SJK:

33 Mihkel Aksalu C
5 Henri Aalto
6 Matej Hradecky
7 Timo Tahvanainen
11 Tuco (64’ 19 Youness Rahimi)
13 Roope Riski
15 Matti Klinga (58’ 8 Johannes Laaksonen)
16 Tarmo Kink (79’ 26 Jesse Sarajärvi)
17 Teemu Penninkangas
18 Jarkko Hurme
58 Mehmet Hetemaj

SJK:n muut vaihtopelaajat:
1 Jere Koponen
2 Boniface Izuegbu
9 Jussi Vasara
14 Toni Lehtinen

 

Lue myös