Oma tupsukorva ratkaisi: Ilves palasi voittokantaan!KuPS – Ilves

0 – 1  (0 – 0)

Ilves pesi kasvonsa ja nappasi maukkaan vierasvoiton. Voitto oli jo 9. perättäinen KuPSista!

Tilastot

Maali 66′ Lauri Ala-Myllymäki

Varoitukset, KuPS: Salami, Räsänen, Egwuekwe, Nissinen
Varoitukset, Ilves: Miettunen

IS-tähdet
*** Ayarna
** Saxman
* Ala-Myllymäki

Ottelupöytäkirja Palloliiton sivuilla

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tästä linkistä suoraan päivän kertoimiin. (Tuet Ilvestä käyttämällä tätä linkkiä)

Uusi, upea Veikkausliigan kausi alkaa 5.4.2017. IS Extra tarjoaa sinulle nyt mahdollisuuden seurata KAIKKI Veikkausliigan ottelut netistä suorina lähetyksinä ja jälkitallenteina – ja vieläpä erityisen edulliseen kausikorttihintaan. Lähetykset ovat katsottavissa tietokoneella, tabletilla ja kännykällä, vaikkapa mökkilaiturin nokasta tai saunan terassilta!

Tilaa IS Extra tästä linkistä.

Alku Ilman tilastomerkintöjä

Ilveksestä näki ensiminuuteista lähtien, että taisteluilme on jälleen löytynyt. Kaksinkamppailuissa ei jätetty mitään puolitiehen, mutta peli pysyi siistinä.

Ottelun alku kului kotijoukkueen lievässä hallinnassa. Pallonhallinta pysyi kuopiolaisilla Ilveksen pyrkiessä iskemään vastahyökkäyksillä. Molemmilla joukkueilla oli paljon vauhtia otteisssaan, mutta pelin painopiste pysyi pitkälti keskialueella. Etenkin Reuben Ayarna ja Ville Saxman oli mielenkiintoinen ja pirteä taistelupari keskikentällä.

Sydämentykytyksiä saatiin odottaa lähes vartti, kunnes Youness Rahimi lähti määrätietoiseen nousuun omalta kenttäpuoliskolta asti. Keskikaistaa purjehdittuaan hän vapautti pistosyötöllä Ilveksen kärjessä pelanneen Antto Hilskan maalialueelle. Hilska venytti palloon, mutta ei aivan ylettynyt kunnon vetoon. KuPS-vahti Otso Virtanen ennätti syöksyä pallon tielle.

Ensimmäisellä puoliajalla Ilves ei päässyt luomaan kovinkaan vaarallisia hyökkäyksiä koko joukkueen voimin. Toisaalta KuPSin todelliset maalipaikat loistivat myös poissaolollaan.

Ilves-kirous jälleen KuPS:n kohtalona

Toisen puoliskon alku muistutti ensimmäistä puoliaikaa, kuitenkin sillä erotuksella, että taklaukset kovenivat. Etenkin kotijoukkue kunnostautui varoitusten hankkimisessa.

Molempien osapuolten peli sumppuuntui, mutta tunnin pelin jälkeen Ilveksen solmu alkoi aueta. Kentälle vaihdettu Tuco toi uuden vivahteen tupsukorvien hyökkäykseen.

Palkinto saatiin 66. minuutin kohdalla. Emile Paul Tendeng pelasi juoksupallon oikeaan laitaan Tucolle, joka antoi yhdellä kosketuksella matalan keskityksen etutolppaa kohti. Lauri Ala-Myllymäki karisti vartioijat ympäriltään ja säntäsi terävästi palloon. Vasemman jalan tuikkaus yllätti Otso Virtasen etunurkasta ja taululle merkattiin 0-1.

Avausmaali herätti ottelun uuteen lentoon. Vain pari minuuttia myöhemmin KuPS:n virolaishyökkääjä Ats Purje jysäytti pallon keskityksestä ylärimaan. Irtopallo oli vielä kimmota omista pelaajista maaliin, mutta veräjänvartija Mika Hilander pelasti tilanteen maaliviivalta.

Kuopiolaiset joutuivat avaamaan peliä uhkarohkeammin. Hyökkäykset vyöryivät vierasjoukkueen maalia kohden, mutta puolustuslinja pysyi tiiviinä. Ilves ei ollut tullut kevyelle vappupiknikille, vaan teki täyden iltapuhteen johtoa puolustaessaan.

Lisäajan lopulla Urho Nissilä sai pitkän avauksen haltuunsa rangaistusalueella ja pommitti vihaisen volley-vedon etunurkkaa kohden. Tolppien väliin kahden ottelun tauon jälkeen palannut Hilander osoitti jälleen laatunsa ja liimasi pallon ongelmitta. Ottelu käytännössä päättyi tähän tilanteeseen ja juhlat alkoivat.

Ilveksen voitto on jo yhdeksäs perättäinen Kuopion Palloseurasta.

Inttipoika sankarina

Ilveksen 19-vuotias oma kasvatti Lauri Ala-Myllymäki teki kuluvan kauden ensimmäisen liigamaalinsa. Nuorisomaajoukkueissa kapteeninnauhaakin kantanut keskikenttätaituri pelasi muutenkin loistavan pelin KuPSia vastaan.

Voitto ja maali ehdottomasti maistuu. Vuosi on ollut vaikea itselleni, koska suoritan samaan aikaan varusmiespalvelusta. Onhan se välillä raskasta, mutta kyllä sitä pärjää. Nyt pääsin ensimmäistä kertaa avaukseen tällä kaudella, Ala-Myllymäki iloitsee.

Löysimme tänään jälleen tappeluvaihteen ja halusimme pitää nollapelin. Jokainen hoiti oman työnsä joukkueen eteen. Meillä on nälkäinen ja eteenpäin haluava porukka. Tästä on tosi hyvä jatkaa, ”Lämmi” toteaa.

Päävalmentaja Jarkko Wiss kehui suojattiaan ja koko joukkuetta.

Kolme pistettä on tietysti pääasia. Pidimme myös ensimmäistä kertaa nollan tällä kaudella. Esityksemme oli kurinalainen ja puolustimme kollektiivisesti. Pelinavaus vaatii vielä työtä, mutta askel kerrallaan homma paranee, Wiss tuumaa.

Lauri pelasi hyvin, oli hienoa nähdä hänen onnistuvan. Armeija toki verottaa etenkin fyysistä jaksamista, mutta hänestä voi muodostua ikään kuin uusi pelaaja meille, kunhan reservi koittaa. Tarvitsemme tehoja laajalta rintamalta. Viime kauden yhdeksän maalia osoittivat, että hän kykenee niitä toimittamaan, Wiss luo henkeä.

Katso Ilveksen voitontanssi IlvesTV:n videolta!

<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/fERRmLWPIKA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ottelukooste

<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/BChk4tcDqWU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Seuraava ottelu


Ilves vs. IFK Mariehamn la 6.5.2017 klo 17:00 Ratinan Stadion. Osta ennakkoliput tästä

Kokoonpanot

KuPS

Avaus

Virtanen Otso (mv)
Sorsa Sebastian (c)
Egwuekwe Azubuike Emmanuel
Boxall Nikko
Räsänen Sharp
Duah Solomon
Saxman Ville
Savolainen Saku
Nissilä Urho
Purje Ats -> 74′ Nissinen Joonas
Salami Gbolahan

Vaihtopelaajat

Alaharjula Patrik
Pitkänen Mikko
Coulibaly Hamed
Pellikka Eetu
Töyräs Miika (mv)

Ilves

Avaus

Hilander Mika (mv)
Aspegren Felipe
Tanska Jani
Miettunen Tatu
Hynynen Antti (c)
Rahimi Youness -> 78′ Järvinen Iiro
Tendeng Emile Paul
Ayarna Reuben
Ala-Myllymäki Lauri -> 86′ Matrone Marco
Siira Tuure
Hilska Antto -> 64′ Tuco

Vaihtopelaajat

Lehtonen Aleksis
Juuti Jaakko
Luukkanen Johannes (mv)

Lue myös