Ilves valmiina kauteen 2019 – aloitus Oulussa 20.4.

Ilves aloittaa kauan odotetun sarjakauden vierasottelulla ONS vastaan lauantaina 20.4. klo 14:30. 

Ilves hyvin valmistautuneena kauteen  

Ilves ehti pelata talven aikana useita otteluita vaihtelevin tuloksin. Peli kuitenkin parani koko ajan talven mittaa ja viimeisimmistä viidestä ottelusta Ilves otti kaksi voitto ja pelasi kolme ottelua tasan.  

Me olemme koko talvikauden kehittänyt uutta pelitapaa. Prosessi on ollut haastava, mutta innostava. Pelaajat ovat osoittaneet hyvää taktista kykyä ja omaksuneet hyvin uusia vaatimuksia”, kommentoi päävalmentaja Lepistö talven harjoittelukautta.  

Joukkue nuorentui paljon viime kaudesta, mutta talven harjoitus otteluiden aikana nuoria pelaajia on ehditty hyvin ajaa sisään. Lepistö kuitenkin myöntää, että paljon junnumaajoukkuepelaajia sisältävä joukkueella on ollut myös omat haasteensa talven aikana:  

“Joukkue on koko talven harjoitellut erittäin kapealla rungolla. Muutenkin kapeaa materiaalia ovat vaivanneet loukkaantumiset, eikä näin ollen ehjiä harjoitusviikkoja ole liikaa takana. Nuorista johtavista pelaajista on kuitenkin kasvamassa hyviä johtavia pelaajia. Pelaajien kyky sopeutua sekä harjoitella hyvin vaikeuksista huolimatta on ollut täysin uskomaton. Halu voittaa on pelaajilla valtava. “  

Kauden tavoitteena paikka yläloppusarjassa  

Joukkue lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan jokaisen vastustajan tulevana kautena. Suurin osa joukkueen rungosta on pelannut jo B-tytöissä samassa joukkueessa ja onnistuessaan joukkue pystyy haastamaan joukkueen kuin joukkueen sarjassa. Myös tavoitteet kaudelle 2019 on asetettu sen mukaisesti.  

Kaudelta 2019 joukkue haluaa yläloppusarjan paikan. Haluamme pelata niin, että uskallamme haaveilla jatkossa ihan vaikka siitä kirkkaimmasta. Pelaajien kehittyminen on tärkeää niin heidän itsensä, kuin joukkueen menestymisen kannalta. Peli kerrallaan mennään, vaikka tiedämmekin kuinka paljon pisteitä tarvitsemme tavoitteen saavuttamiseen”, avaa Lepistö kauden tavoitteita.  

Ensimmäisenä vastassa ONS vieraissa  

ONS aloitti kautensa jo 23.3. ja on pelannut kolme ottelua. Vaikka ONS on jäänyt pisteittä kolmessa ensimmäisessä ottelussa, ei Ilves helpolla tule lauantaina pääsemään. ONS on näissä kolmessa pelissä onnistunut hyvin haastamaan liigan kärkijoukkueita ja on erittäin nälkäinen ottamaan kauden avausvoittonsa.  

Myös Ilves-leirissä on kauden avausta jo odotettu. Joukkue lähtee valmiina ja luottavaisena kohti Oulua. Tavoitteena pelata tähän mennessä pelatuista otteluista kauden parhaan. 

On ihana päästä vihdoin alottaan kausi, sitä on kyllä ootettu! Joukkueessa on hyvä energia ja voitontahtoa. Lähdemme ekasta pelistä alkaen metsästämään kolmea pistettä”, kommentoi kapteeni Sanni Ojanen kauden avausta.  

Kauden avauksesta varmuudella puuttuvat koko kauden polvivamman vuoksi sivussa oleva Tuulia Mikkola sekä pienemmistä vammoista kärsivät Iida Laakkonen ja Aino Varkoi. 

Lue myös