Keskikesän juhlaa: Ilves viihdyttävään kotivoittoon!
Ilves – SJK

1 – 0  (0 – 0)

Maali
77′ 1-0 Tuco

Varoitukset
SJK: Ions, Vales, Hradecky, Hatakka

Yleisömäärä
2846

IS-tähdet
*** Ayarna
** Tuco
* Hilander

Samettinen Tammelan nurtsi ja samettinen Järvisen tatsi

Ilves tekee Tammelasta linnakkeensa

Tapahtuma käynnistyi juhlallisuuksilla, kun Ilves-kasvatit Heikki Aho, Jonne Hjelm ja Mika Lahtinen vastaanottivat muistopalkinnon seurajohdolta. Pitkät urat kotimaan kentillä tehneet tamperelaiset edustivat vielä viime kaudella Ilvestä, mutta laittoivat sittemmin nappulakengät naulaan. ”Eläköityneet” pelurit ovat olleet edelleen vakituinen näky Tammelan lehtereillä.

Itse ottelu käynnistyi ensiminuuttien osalta vierasjoukkueen kiihdytyksellä. Facundo pääsi laukomaan vastapalloon rangaistusalueen rajalta, mutta veto suuntautui päin maalivahti Mika Hilanderia.

Kissapeto sai kuitenkin pian juonesta kiinni. Kulmapotkun jälkitilanteesta Iiro Järvinen keskitti Tucolle, jonka puskun puolestaan Mihkel Aksalu liimasi syliinsä.

Hieman ennen puolen tunnin merkkiä avautui loistava maalipaikka. Laidassa pitkiä juoksuja tehnyt Antti Hynynen keskitti vitosen viivalle, jossa Tuco odotteli ilman häirintää. Puskun tarkkuudessa oli kuitenkin jälleen parannettavaa, sillä pallo lipui takatolpalta ohi.

Ensimmäinen puolisko kului kotijoukkueen hallinnassa. Ilves laukoi 8 kertaa, SJK ainoastaan kerran. Etenkin keskikentän keskustassa taituroinut Lauri Ala-Myllymäki väläytteli kaukovetoja ahnaasti. Hänen molemmilla puolilla useat laitanousut ja hyvä lyhytsyöttöpeli värittivät peliä.

Vapauttavia hetkiä monelle tupsukorvalle

Toisella puoliskolla otteet kovenivat puolin ja toisin. Märällä kentällä liukutaklaukset viuhuivat railakkaasti. SJK sai rikottua peliä ja tasoitettua pallonhallintaa. Ilves kuitenkin hiljensi mustapaitojen pelinrakentelua. Etenkin toppari Marc Vales pidettiin kurissa, joka kuumensi andorralaisen tunteita.

55. minuutilla toppari Tatu Miettunen säikähti toden teolla, kun hänen tasapainonsa petti alimpana miehenä. Facundo pääsi kasvokkain Hilanderin kanssa, mutta vihainen laukaus tärähti poikkipuuhun.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin toisessa päässä verkot heiluivat. Valesin ilta synkkeni entisestään, kun hän lahjoitti pallon poskiluun murtumasta parantuneelle Marco Matronelle. Hän vapautti pystysyötöllä Tucon läpiajoon. Tässä ja viime pelissä hukatut paikat vaipuivat unholaan, kun kamerunilaishyökkääjä sijoitti nyt jo kauden 7. maalinsa!

Heti perään koettiin toisenlaisia ilonhetkiä, kun maalis-huhtikuusta asti sitkeästä jalkavammasta kärsinyt Teemu Penninkangas vaihdettiin kentälle. Täksi kaudeksi SJK:sta Ilvekseen siirtynyt Pennikangas teki samalla Ilves-debyyttinsä. Kuten hän totesi ennen peliä: ”Tämä matsi oli tavoitteeni kuntoutuessa. Ylipäätään pelaamaan pääseminen on totta kai pääasia, mutta kyllä se vähän lisätuntemuksia herättää nähdä vanhoja pelikavereita.”

Ottelun lopussa Mika Hilander esitti vielä huikean paraatipelastuksen. Kuusi maalia tällä kaudella maalannut ja alati vaarallinen laitahyökkääjä Billy Ions tykitti kovan volley-vedon yläkulmaa kohden, mutta Hilander venytti sormenpäät väliin.

Ilves puolusti johtoaan kunnialla, eikä ollut kaukana, että vastahyökkäyksistä olisi tullut lisäosumia. 1-0-voitto oli vakuuttava onnistuminen vaikeiden kotiottelujen sarjassa. Vauhdikas ja tapahtumarikas peli siivitti juhlakansan juhannuksen viettoon.

”Intohimo kanavoitui oikein”

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen mies pelin jälkeen. Kiitokset lähtivät ryhdikkäälle joukkueelle, joka sitoutui yhteiseen pelisuunnitelmaan.

 – Erittäin tyytyväinen voittoon. SJK:lla oli hyvä lähtö peliin, mutta sen jälkeen dominointia meiltä. Taktisesti meni aivan nappiin. Olisimme voineet tappaa pelin, Tucolla oli muutama loistava tilaisuus. Toisella jaksolla kaveri sai kontrollia pelistä. Ei mitään suurta vaaraa, paitsi meidän virheiden kautta. Se lämmittää mieltä, että pelaajat uskoivat siihen, mitä suunnittelimme. Lopussa hieman väsähdettiin ja taisteltiin, mutta kokonaisuudessaan erinomainen esitys vahvaa joukkuetta vastaan, Wiss summaa pelin.

Ilvestä koko tähän astisen uransa edustanut Lauri Ala-Myllymäki oli yksi kentän näkyvimpiä hahmoja. Hyvät katkot ja nappisyötöt takasivat keskialueen hallinnan.

 – Hieno kotivoitto pitkästä aikaa. Intohimo kanavoitui tänään oikein. Pelasimme järkevästi. Loimme monipuolisesti alueellisia ylivoimia puolenvaihdoilla. Maaleja olisi voinut tehdä enemmänkin, mutta kolme pistettä olivat tärkeät meille, Ala-Myllymäki iloitsee.

Ilves toivottaa iloista juhannusta!Kokoonpanot

ILVES

Avaus

1 Hilander Mika
2 Hynynen Antti
16 Miettunen Tatu
5 Tanska Jani
4 Aspegren Felipe
15 Ala-Myllymäki Lauri
14 Siira Tuure -> 74min 7 Matrone Marco
10 Tendeng Emile Paul
6 Ayarna Reuben
8 Järvinen Iiro -> 67min 20 Tamminen Eero
11 Tuco -> 82min 17 Penninkangas Teemu

Vaihto

18 Lehtonen Aleksis
9 Rahimi Youness
25 Koskinen Antti
12 Luukkanen Johannes

SJK

Avaus

33 Aksalu Mihkel
18 Hurme Jarkko
4 Dorman Richard -> 71min 7 Tahvanainen Timo
5 Hatakka Dani
11 Hradecky Tomas
19 Malolo Obed -> 71 min 15 Klinga Matti
21 Facundo -> 56min 25 Ahde Elias
8 Laaksonen Johannes
10 Ions billy
80 Zeneli Erfan
3 Vales Gonzalez Marcos

Vaihto

22 Bardanca Florez Diego
26 Sarajärvi Jesse
17 Tikkanen Ville
31 Valakari Paavo

Seuraava ottelu

RoPS – Ilves  ma 26.6. klo 18:30 Rovaniemen keskuskenttä

Seuraava kotiottelu
Ilves – KuPS  la 1.7. klo 17:00 Tammelan stadion -> ENNAKKOLIPUNMYYNTILue myös