Interin tehokaksikko oli liikaa Ilvekselle


Ilves – FC Inter

0 – 2  (0 – 0)

Maalit:
52′ Furuholm
82′ Kuqi

Varoitukset:
Ilves: Matrone
Inter: Kanakoudis, Mäkitalo, Njoku

Yleisöä: 3392

IS-tähdet
***
**
*

Pancho Villan nälkäinen pelaaja Lauri Ala-Myllymäki
Hookin tulinen pelaaja Jaakko Juuti

Paluu Tammelaan ei lopulta sujunut kotiyleisön odottamalla tavalla

Ensimmäinen puolisko varovaista

Veikkausliiga palasi Tammelaan, kun tiiviistä puolustuksestaan tunnettu Ilves isännöi hyökkäysvoittoista FC Interiä. Joukkueiden ominaisuudet tasapainottivat toisiaan avauspuoliskon ajan. Peliväline pysytteli keskialueella ja lähinnä turkulaisten komennossa.

Ilveksen pelinrakentelu ei ottanut tuulta siipien alle. Pomppupallot ja useat pelikatkot hidastivat peliä. Inter joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa jo puolen tunnin kohdalla, kun keskikentän Henri Lehtonen nilkutti kentältä tehden tilaa Lukas Garcialle.

Sinimustien pallonhallinta ei johtanut kummoisiin maalipaikkoihin. Ilves puolusti kurinalaisesti, eikä päästänyt vastustajia laukomaan kertaakaan.

Jakson lopussa kreikkalaispuolustaja Petros Kanakoudisille näytettiin keltaista korttia Emile Paul Tendengiin kohdistuneesta liukutaklauksesta. Ei ollut kaukana, että tulisieluinen Kanakoudis olisi voimakkaalla protestoinnillaan saanut toisen varoituksen putkeen.

Tehokaksikko iskee maalit mieheen

Toisella jaksolla Inter sai hyödynnettyä maalille luomansa paineen. Macoumba Kandjin keskitys tavoitti alati vaarallisen Timo Furuholmin, joka venytti pallon ohi maalivahti Mika Hilanderin. Vierailijoiden ensimmäinen laukaus ja ensimmäinen maali.

Tunnin kohdalla Ilves haki piristysruisketta tuplavaihdolla. Sisään tulleet Youness Rahimi ja Iiro Järvinen toivat tuoreita jalkoja keskikentälle.

Keltapaidat hakivat tasoitusta, mutta boksin sisään ei noin vain kävelty. Joukkueiden roolit kääntyivät päälaelleen. Kovaotteinen Inter vetäytyi ja iski vastahyökkäyksillä selustaan. 

75. minuutilla kapteeni Antti Hynynen jysäytti rangaistusalueen rajalta kovan vedon, joka meni vain senttejä maalin yli. Hetkeä myöhemmin Njazi Kuqi rynnisti väkisin vastahyökkäykseen vasemmasta laidasta ja ujutti pallon alanurkkaan. Maali oli Kuqille jo kauden viides.

Inter repi ja raastoi puolustaessaan johtonsa loppuun asti. Rikkonainen ottelu sisälsi useita erikoistilanteita, mutta tavoistaan poiketen Ilves ei pystynyt niitä hyödyntämään. Paluu Tammelan kotiluolaan päättyi karvaaseen pettymykseen.

Tupsukorvat vetäytyvät nuolemaan haavojaan

Pettymys paistoi päävalmentaja Jarkko Wissin kasvoilta. Ilves ei päässyt lähellekään parasta suoritustasoaan.

– Pelaajat ovat varmasti myös pettyneitä. Meillä oli onnistujat melko vähissä tänään. Vedimme hyvät harjoitukset läpi viikon, mutta pelissä esitys oli jälleen jotain aivan muuta.

– Olimme saamattomia. Voitetut kaksinkamppailut olivat todella vähissä. Kun saimme jalan vapaaksi, niin pallon liikuttelu kesti aivan liian kauan. Huomenna mietitään syitä, Wiss toteaa.

Kokoonpanot

ILVES

Avaus

1 Hilander Mika
2 Hynynen Antti
5 Tanska Jani
16 Miettunen Tatu
19 Juuti Jaakko -> 59min 8 Järvinen Iiro
10 Tendeng Emile Paul
26 Hilska Antto -> 59min 9 Rahimi Youness
15 Ala-Myllymäki Lauri
4 Aspegren Felipe
7 Matrone Marco
11 Tuco -> 69min 18 Lehtonen Aleksis

Vaihto

14 Siira Tuure
6 Ayarna Reuben
32 Kuusinen Antti

FC INTER

Avaus

12 Moisander Henrik
6 Kanakoudis Petros
3 Manev Kosta
4 Alan henrique
2 Markkula Niko -> 75min 16 Kauppi Kalle
29 Lehtonen Henri -> 31min 23 Garcia Lucas
7 Nyman Ari
28 Mäkitalo Mika
14 Kandji Macoumba -> 62min 25 Njoku Philip
99 Kuqi Njazi
15 Furuholm Timo

Vaihto

10 Gnabouyou Guy
9 Källman Benjamin
35 Idrizi Floriand
1 Koponen Jere

Seuraava ottelu

VPS – Ilves 24.5. klo 18:30 Elisa-stadion

Seuraava kotiottelu
Ilves – PS Kemi 31.5. klo 18:30 Tammelan stadion

Lue myös