Voitokkaalla Ilveksellä oli maalipaikkoja tuhlattavaksi astiIlves – JJK

2 – 1  (2 – 1)

Maalit
15′ 0-1 Etock
23′ 1-1 Järvinen
41′ 2-1 Miettunen

Yleisömäärä
2317

IS-tähdet
*** Ayarna
** Järvinen
* Etock

Pancho Villan nälkäisin pelaaja
Järvinen
Hookin tulisin pelaaja
Agyiri

Järvinen oli vaikea pideltävä vanhoille joukkuekavereilleen

Takaa-ajosta rinnalle ja ohi

Kotijoukkue lähti otteluun hyväksi havaitulla kolmen topparin alakerralla. Ilves hallitsi tapahtumia, mutta hyökkäyksiin lähdöissä ja viimeisen kenttäkolmanneksen syötöissä oli parantamisen varaa.

Pallonhallinnasta huolimatta Ilves sai kylmää vettä niskaansa vartin pelin jälkeen. JJK loi painetta rangaistusalueen lähettyville. Lauri Ala-Myllymäki esti Mikko Mannisen laukauksen sääntöjen vastaisesti. Seuranneesta vapaapotkusta Gael Etock tykitti boksin rajalta kauden kuudennen maalinsa.

Keltapaidat eivät jääneet kotiyleisönsä edessä vain voivottelemaan tilannetta. Painostusta jatkettiin ja tasoituskin syntyi nopeasti. 24. minuutilla Ala-Myllymäki syötti Iiro Järvisen puolittaiseen läpiajoon. Hänen suoraviivainen ratkaisunsa yllätti maalivahti Teppo Marttisen etukulmasta. Maali oli Järviselle ensimmäinen Ilveksen liigapeleissä.

Lupaavia hyökkäyksiä syntyi etenkin keskitysten ja laitanousujen avulla. Järvinen pääsi toistamiseen loistavaan vetopaikkaan, mutta veto viuhui etutolpalta ohi. Tuco puski pallon ristikkoon. Yrityksen puutteesta ei voinut moittia.

Palkintokin tuli lopulta avausjakson lopussa. Ylös noussut toppari Tatu Miettunen seurasi kulmapotkun loppuun asti ja tuikkasi johto-osuman hölmistyneiden kettupaitojen keskeltä. Tauolle siirryttiin kovasta vauhdista hengästyneinä.

Avoimien ovien päivät

Maalipaikoissa ei säästelty toisellakaan jaksolla, päinvastoin. Felipe Aspegren ja Lauri Ala-Myllymäki pääsivät koettamaan lähietäisyydeltä onneaan, mutta pallo ei osunut kohteeseen.

JJK lisäsi pelaajia hyökkäykseen luottaen kolmen alakertaan. Tunnin pelin jälkeen moottori käynnistyi takaa-ajoon. Takatolpalle hiipinyt Hendrik Ojamaa oli lähellä tasoitusta Mannisen keskityksestä, mutta pusku lipui ohi. Felix Gustavsson puolestaan ohjasi kulmapotkun parin metrin päästä maalin yli.

Päävalmentaja Jarkko Wiss reagoi tilanteeseen. Pelaajavaihdot toivat pallon perässä juosseille jyväskyläläisille lisärasitetta. Loukkaantumisensa selättänyt Emile Paul Tendeng tarjosi tuttuja taikurimaisia kikkojaan. Eero Tamminen oli pirteä laitanousuissaan.

Kettupaidat hyödynsivät tilaisuuden tullen nopeita vastahyökkäyksiä. Samalla pelaajien väliset etäisyydet kasvoivat. Tupsukorvat saivat juosta linjojen taakse tyhjään tilaan. Tässä vaiheessa 3-1 maali olisi ollut naula JJK:n arkkuun, mutta jännitys säilyi loppuun asti.

Hieman kärjistettynä lähes jokainen kotijoukkueen pelaaja oli lähellä täysosumaa viimeisen vartin aikana. Tammelan yleisö huokaili epäonnisesti päättyneitä tilanteita, joita tuli kuin liukuhihnalta. Pallo kävi ylärimassa, maalin katolla ja aivan maaliviivalla pomppimassa. Edes kahden miehen vapaa läpiajo ei tuottanut tulosta.

Loppuvihellys päästi molemmat osapuolet ansaitulle levolle. 2-1-tulos vaikuttaa niukalta tilanteisiin nähden.

Voitto kelpaa märästä ruudista huolimatta

Jarkko Wiss löysi molemmilta puoliajoilta kehityskohteita, mutta lopulta kolme pistettä on tärkeintä. Ilves nousi sarjan viidenneksi tasapisteissä olevan KuPS:n taakse.

 – Aloitimme ihan hyvin, mutta se oli näennäistä siirtelyä. Terävöitimme peliä ja vaikka maali tuli omiin, niin emme lannistuneet. Lisäsimme vauhtia ja lisäsimme paineen maalille väkisin. Loistavia keskityksiä omaa maalia kohti juoksevaan linjaan. Kontrolloimme peliä ja nousimme johtoon.

 – Toisella jaksolla haistelimme JJK:n pelisysteemin muutoksen. Me muokkasimme omaa peliämme vastaliikkeenä. Väsyneet pelaajat hieman uusilla paikoilla johtivat muutamiin ajatuskatkoksiin sekä läheltä piti -tilanteisiin. Ei meillä kuitenkaan ollut suurta hätää. Lopussa olisi pitänyt pistää pallo maaliin ja tappaa peli. Hyvä voitto kuitenkin, Wiss summaa tilanteen.

Kaikissa kauden otteluissa pelannut ja tänään voittomaalin viimeistellyt Tatu Miettunen tuplasi maalimääränsä.

 – Maalini syntyi hieman sekavasta pompusta, onneksi meni sisään. Alku oli meiltä huonoa ja verkkaista. JJK:n maali varmaan vähän herätteli meitä. Kaikki alkoivat tehdä hommia ja oma peli rullasi.

 – Toisella puoliskolla roiskimme hieman liikaa, emmekä rauhoittaneet peliä. Vastustaja prässäsi eri tavalla, joka hankaloitti pallon liikuttamista. Maalipaikkoja kyllä riitti pelin tappamiseen, Miettunen kertaa.
Kokoonpanot

ILVES

Avaus

1 Hilander Mika
4 Aspegren Felipe
13 Mensah Baba
16 Miettunen Tatu
17 Penninkangas Teemu
15 Ala-Myllymäki Lauri -> 76min 20 Tamminen Eero
14 Siira Tuure
6 Ayarna Reuben
30 Agyiri Thomas
8 Järvinen Iiro -> 66min 10 Tendeng Emile Paul
11 Tuco -> 87min 26 Hilska Antto

Vaihto

19 Juuti Jaakko
9 Rahimi Youness
22 Kazi Tariq
12 Luukkanen Johannes

JJK

Avaus

22 Marttinen Teppo
18 Abdi Honar -> 74min 16 Suoraniemi Samu
20 Nieminen Samu
26 Vielma Severi
29 Ojamaa Hindrek
10 Kari Tommi
17 Leppänen Saku -> 46min 4 Gustavsson Felix
23 Poutiainen Patrick
5 Manninen Mikko -> 82min 28 Manninen Aatu
9 Etock gael
27 Jovovic Sasa

Vaihto

15 Tahvanainen Toni
13 Koppelomäki Tuomas
14 Välimaa Verneri
1 Pyhäranta Jere

Seuraavat ottelut

PS Kemi – Ilves  ke 9.8. klo 18:30 Sauvosaaren urheilupuisto

seuraava kotiottelu: Ilves – HIFK  ma 14.8. klo 18:30 Tammelan stadion -> ENNAKKOLIPUNMYYNTILue myös