Kalle Katz valmiina tositoimiin pitkän tauon jälkeen

Kuva: Jimi Soinila

Viime kesänä topparina pelannut Kalle Katz putosi Ilveksen kokoonpanosta mystisten vaivojen vuoksi. Syyt vaivaan ovat vihdoin selvinneet ja Kalle onkin valmiina kamppailemaan jälleen topparin paikasta.

Hyvin kautensa topparina aloittanut Kalle Katz oli koko loppukauden poissa Ilveksen pelaavasta kokoonpanosta. Taustalla oli rasituksen aikana tulleet pahoinvointikohtaukset, joiden aiheuttajaa ei pitkään aikaan pystytty selvittämään. Joulukuun treeneissä Kalle kuitenkin nähtiin normaalisti, joten ilmeisesti syyt ovat selvinneet.

– Syy löytyi ruokatorvestani. Eräs normaalia löysempi läppä päästää happoja virtaamaan ja aiheuttamaan oksennusrefleksejä. Nyt sitten mietitään, miten tämän kanssa pystyy jatkossa toimimaan. Vaivan kanssa on jo pystynyt normaalisti treenaamaan, mutta kyllähän se helpottaa, kun tietää mistä tarkalleen on kyse. Nyt täytyy esimerkiksi entistä tarkemmin miettiä ruoka- ja nestetankkaus ennen ottelua.

Nuorelle ja motivoituneelle urheilijalle jääminen sivuun oli kova paikka. Alkukausi uudessa joukkueessa oli lähtenyt hyvin käyntiin ja taistelu Pikkuhuuhkajienkin kokoonpanoon oli käynnissä.

– Kyllä harmitti todella paljon varsinkin alussa. Mutta kun tajusin ja hyväksyin sen, etten oikein itse voi asialle mitään, niin tilanne helpottui siltä osin. Turha harmitella asiaa, mihin et itse voi vaikuttaa.

Nyt kuitenkin on käynnissä uusi kausi ja uudet kujeet. Jonkin verran on muutoksiakin joukkueessa tapahtunut, mutta Kallen mielestä Ilves on menossa kohti edellistä parempaa kautta.

– Aika paljon todellakin ehtinyt tapahtumaan, mutta kyllähän nyt täyttää todelta hyvältä. Viime kaudella otteet olivat todella ailahtelevia, siihen on tarkoitus nyt saada selkeä muutos. Selvästi kohti parempaa kautta olemme menossa ja mahdollisuudet ovat vaikka mihin.

Ketään ei varmaankaan yllätä se, että Kallen suurin toive on saada pelata ehjä kausi.

– Ykköstavoite on ilman muuta päästä täyteen pelikuntoon ja pystyä pelaamaan paljon. Ennen joulua olin jo kaikissa harjoituksissa täysillä mukana, mutta sitten pikku vamma veti sivuun. Nyt olen siitä kuntoutumassa jälleen harjoituskuntoon. Ihan vielä en täydessä pelikunnossa ole, mutta toivottavasti ihan pian. Tiedän olevani hyvä pelaaja ja pystyväni auttamaan joukkuetta paljon, siihen nyt tähdätään.

Lue myös