Kapteeni Antti Hynynen: ”Joukkuehenkemme on kovalla tasolla”

14

Veikkausliiga on tällä hetkellä pienellä maaottelutauolla. Ilves on pelannut alkukaudella yhdeksän sarjaottelua ja on hienosti sarjavitosena, vaikka suurin osa joukkueista on pelannut 2-3 ottelua Ilvestä enemmän.

Viime viikolla Ilves otti kaksi komeaa voittoa, kun ensin kotona Tammelassa kaatui FC Lahti numeroin 2-0 (2-0) ja sitten vieraissa Helsingissä HIFK numeroin 0-1 (0-0). Ilves harjoitteli vielä keskiviikkona kahteen otteeseen kovaa, jonka jälkeen pelaajat saapuivat Tammelan stadionille, missä ohjelmassa oli joukkuekuvaus sekä muutama videomainos. Ilves-johto yllätti pelaajat hodarikesteillä.

Kapteeni kehuu joukkuettaan

Ilveksen kapteeni Antti Hynynen on ollut tälläkin kaudella erittäin kovassa iskussa. Hän on ollut ottelusta toiseen kentän parhaimmistoa ja johtanut keltapaitoja totutun tyylikkäästi. Hyny on pääpiirteittäin tyytyväinen joukkueen esityksiin.

”Meillä on ollut alkukauden aikana ihan hyvin kontrollissa tuo meidän paketti. Parissa pelissä on ollut vähän huonompi jakso, mutta suurimmaksi osaksi on ollut kyllä hyvää tekemistä yhdessä.”

”Välillä jos pallollinen pelimme ei ole ollut parhammillaan, niin siinä tapauksessa pakettimme on pysynyt mallikkaasti kasassa ja olemme onnistuneet pitämään vastustajat pois maalipaikoilta. On ollut erinomaisia pelejä myös pallollisena, eli molemmat osa-alueet ovat toimineet.”

”Nuorista pelaajistamme tietysti Mikael Soisalo on tehnyt ison vaikutuksen. Olemme pelanneet samalla laidalla periaatteessa kaikki pelit ja onhan se kiva katsoa, kun noin nuori kaveri jaksaa painaa. Ensinnäkin se juoksulahja, mikä hänellä on, niin kyllä se on aika kovaa luokkaa. Ja siihen viereen vielä Emile Paul Tendeng jakelemaan palloa, niin kokonaisuutena meillä on hyökkäyspelaamisessa paljon hyviä elementtejä. Löytyy vauhtia, suoraviivaisuutta ja juonikkuutta.”

”Olemme pystyneet enemmän ja enemmän hyödyntämään pelaajiemme vahvuuksia kentällä. Joukkuehenkemme on kovalla tasolla. Tietysti voitot ja hyvät pelit ruokkivat hyvää joukkuehenkeä, mutta heikompienkin hetkien kohdalla henkemme on ollut vahva. Olen luottavainen tekemiseemme myös jatkon osalta.”

Hynynen on urakoinut Ilves-puolustuksessa kaikki yhdeksän sarjaottelua alusta loppuun. Lisäksi mies pelasi lähes jokaikisen minuutin harjoituskaudella, eli otteluja on kertynyt jo kolmatta kymmenettä. Hynyn reisissä ei silti urakka paina lainkaan.

”Ei paina jaloissa yhtään. Kuten olen ennenkin huomannut, että kun tässä vielä kentätkin paranevat, niin tekeminen jotenkin jopa helpottuu ja selkeytyy. Peruskunto pysyy aina tietyllä tapaa samama, mutta pelikuntonikin on hyvällä mallilla. Viime kauteen verrattuna olen jaksanut paremmin ja oma pelinikin on sujunut paremmin. Harjoituskausi on ollut ehjempi ja määrällisesti enemmän harjoituksia pohjalla. Ja se näkyy sitten pelikentällä” kommentoi hyväntuulinen Hyny.

Ilveksen seuraavat kaksi ottelua pelataan Tammelassa:
Ilves – KuPS to 9.6. klo 18:30 Tammelan stadion.
Ilves – VPS su 12.6. klo 13:30 Tammelan stadion.
Liput ennakkoon TÄSTÄ.

11

11

10

16

22

_DSC9052

Lue myös