Kaupissa kauden toista voittoaan hakeva Ilves/2 kohtaa tappiottoman FC Jazzin

 

Kaupissa on sunnuntaina maaliodottama korkealla, kun Ilves/2 saa vieraakseen legendaarisen FC Jazzin. Tappioitta vielä porskuttava porilaisjoukkue ja toista voittoaan metsästävä Ilves/2 ovat pelanneet todella maalirikkaita otteluita toistaiseksi.

Suomen Cupista AC Oululle pudonnut Ilves/2 kohtaa sunnuntaina Miesten Kakkosessa porilaisen FC Jazzin. Kovassa B-lohkossa ovat pisteet olleet tiukassa, neljän pelatun ottelun jälkeen on keltavihreillä ainoastaan kolme pistettä avausottelun voitosta kerättynä. Sunnuntaina olisi tarkoitus tuplata kauden tähänastiset pisteet.

FC Jazz on aloittanut oman kautensa suhteellisen mukavasti, neljä ottelua ilman tappiota. Tosin kolme tasapeliä pitävät heidät kuitenkin lohkon keskivaiheilla, mutta kuitenkin iskuetäisyydellä kärkijoukkueisiin.

Porilaiset aloittivat kauden kaatamalla TamU:n kotonaan maalein 3-1. Sen jälkeen kolme tasuria tulivat FC Honka Akatemiaa ja VJS:ää vastaan vieraissa 3-3 ja kotona 1-1 EPS:ää vastaan. Kuten tuloksista voi päätellä, ei Jazz todellakaan pelaa tylsää keskikentän peliä, vaan tapahtumia syntyy molemmissa päissä kenttää.

Jazzin kuumin pelaaja on ollut brasialainen laituri Firmino, joka on kolmessa ottelussa paukuttanut peräti kuusi maalia, yhtä paljon kuin Ilves/2 alku kauden otteluissaan. Myös kärkipelaaja Impton Söderlund on ollut tehokas, hänen saaliinsa on kolme maalia yhtä monessa ottelussa.

Viime kaudella Ilves/2 ja FC Jazz kohtasivat toisensa kaksi kertaa Kakkosessa. Molemmat voittivat oman kotiottelunsa 3-2, joten eiköhän sunnuntaina nähdä maali-ilottelua molemmilta joukkueilta. Syyskuussa Kaupissa pelatussa ottelussa ”Badu” Bushara laukoi voittomaalin vasta lisäajalla.

Ilves/2:n kauden kuusi maalia ovat jakautuneet kuudelle eri pelaajalle. Tuuletustaan ovat päässeet esittelemään Teemu Hytönen, Max Minkkinen, Alex Ciriaco, Leo Kyllönen, Badu Bushara sekä Oiva Jukkola.

FC Jazz muistetaan 90-luvun kahdesta Suomen mestaruudestaan ja yhtenä kotimaisen jalkapalloilun piristysruiskeena. Nimekkäimpiä pelaajia Jazzin paidassa ovat olleet Timo Furuholm, Miika Juntunen, Juha Riippa sekä Antti Sumiala. Myös moni brasilialainen pelaaja tuli tunnetuksi heidän riveistään, kuten Dionisio, Luiz Antonio, Piracaia sekä Rafael.

1991 seura vaihtoi nimensä FC Jazziksi, aikaisemmin seura tunnettiin nimellä Porin Pallo-Toverit eli PPT. Vielä kaudella 2004 joukkue pelasi Veikkausliigassa pudoten Ykköseen, mutta ajautui talousvaikeuksien vuoksi muutamaksi vuodeksi korkeammilta sarjatasoilta pois. Kaudesta 2009 alkaen on FC Jazz jälleen ollut mukana, välillä Ykkösessä ja välillä Kakkosessa.

Sunnuntaina kannattaa todellakin saapua Kauppiin, sillä luvassa on viihdyttävä jalkapallo-ottelu. Pallo pyörähtää liikkeelle klo 18:30.

Lue myös

Sebastian Suvanne Ilves/2:n puolustukseen

Sebastian Suvanne Ilves/2:n puolustukseen

Tampereen Ilves vahvistaa Ilves/2-joukkueen puolustusta nuorten maajoukkuepelaaja Sebastian Suvanteella. 16-vuotias Suvanne siirtyy Ilvekseen FC Hongan riveistä. Suvanteen sopimus on mallia 2+1. Suvanne pelasi juniorivuosinaan HJK:ssa ja PPJ:ssa, ja siirtyi kaudelle...