Kuukauden Mylab pelaaja: Valtteri Lehtomäki

Kuukauden Mylab-pelaajaksi on valittu Valtteri Lehtomäki.

Valtteri on erittäin tunnollinen harjoittelija ja harjoittelee ahkerasti myös omalla ajalla. Innokas harjoittelu näkyy myös pojan jalkapallotaitojen kehityksessä ja tästä syystä Valtteri pelaa ja harjoittele tällä hetkellä vuotta vanhempien pelaajien ryhmässä.

Minkä ikäinen olet ja milloin olet jalkapalloilun aloittanut?
– Olen yhdeksän vuotias, aloitin jalkapallon viisi vuotiaana Valkeakosken naperoissa.

Oliko tällä kaudella ollut paljon turnauksia ja tuliko niissä menestystä?
– Onneksi on ollut paljon turnauksia, sillä tykkään pelata ja tehdä paljon maaleja. Kesäkausi alkoi mukavasti Käpa turnauksen voitolla. Lisäksi voitimme Tukholmassa turnauksen ja HJK cupissakin tulimme pronssille.

Miten kausi on omalta kohdaltasi ja joukkueelta mennyt?
– Kausi on mennyt hyvin kaikilta.

Mitkä ovat tavoitteesi jalkapallossa?
– Olisihan se hienoa pelata joskus jalkapalloa ulkomailla.

Kerkiätkö enää harrastamaan muita lajeja vai onko jalkapallo se ainoa ja oikea?
– Käyn kerran viikossa jumpassa, mutta muuten aika kuluu jalkapallon parissa.

Miten koulun ja jalkapallon yhteensovittaminen onnistuu?
– Koulu on sujunut hyvin ja hyvin olen päässyt treeneihin. Kerran olen pyytänyt vapaapäivän turnauksen vuoksi. Onneksi opettaja suhtautui siihen tosi mukavasti.

Mieleenpainuvin muistosi jalkapallourastasi?

– Olimme elokuussa ensimmäisessä ulkomaan turnauksessa. Oli hienoa ja hieman jännittävääkin pelata ulkomaalaisia vastustajia vastaan. Tein turnauksessa monta maalia ja se oli hienoa.


IFA on Suomen Palloliiton nuorisotoimintalinjauksen mukaisesti suunniteltu taito- ja kykykouluvalmennustoimintaa. Sinivalkoiseen tiehen, jalkapalloilijana kehittymiseen ja pelaajan polkuun Ilveksessä liittyy olennaisena osana riittävän harjoitusmäärän saavuttaminen. Tähän tavoitteeseen IFA:n rooli on ensiarvoisen tärkeä.

Ilves Futis Akatemian pelaajista tullaan valitsemaan joka kuukausi Mylab-pelaaja -03-08-ikäluokasta. Kuukauden Mylab-pelaajan valintaan vaikuttaa mm. tunnollinen harjoittelu, esimerkillinen toiminta ja muiden tsemppaaminen sekä huomioiminen. Mylab haluaa olla tukemassa Ilveksen junioreita kohti omia unelmiaan.

Lue myös