Lauri Ala-Myllymäellä on uusia kikkoja erikoistilanteisiin

 

Viime kesänä varsinkin upeilla erikoistilannemaaleillaan sävähdyttänyt Lauri Ala-Myllymäki on ehtinyt hiomaan uusia kikkoja alkavan kauden varalle. Harjoittelun ollessa suurimmassa osin omatoimista, on Laurikin hionut potkutekniikkaansa vielä normaaliakin enemmän.

Tällä viikolla tullut tieto Veikkausliigan alkamisesta heinäkuun alusta, sai Laurinkin hyville mielille.

”Hyvät fiilikset, totta kai! Tekee hyvää kuulla edes jollain tapaa varmaa tietoa kauden alkamisesta. Kyllähän tässä melkoisessa epätietoisuudessa olemme olleet, mutta olen koko ajan uskonut pelien jossain vaiheessa alkavan.”

”Toki olen huolestuneen seurannut seurojen taloudellisen tilanteen etenemistä. Jotta suomalainen jalkapalloilu pystyy jatkossakin toimimaan huipputasolla, näitä kaikkia seuroja tarvitaan. Uskoisin, että kaikki osapuolet ovat joustaneet ja olleet talkoissa mukana yhteisen tulevaisuuden eteen.”

Omatoimisessa harjoittelussa ei enää ammattilaisten kohdalla tarvitse pelätä sitä, etteikö pelaajat huolehtisi kunnostaan ja harjoittelisi tunnollisesti. Pelaajilla on hyvätietämys siitä, mitä ja miten kuuluu harjoitella. Kuitenkin on helpottavaa tietää, että ammattilaisen apu on aina puhelimen päässä.

”Nyt on saanut ainakin rauhassa keskittyä siihen, mitä on harjoitellut. Ei ole ollut kiire eikä ole tarvinnut miettiä kokonaisrasituksen vaikutusta tuleviin peleihin. Heli (Rekimies) on aina ollut valmiina auttamaan, jos on tullut tunne tarvita lisäohjeita. Tunnemme hyvin toisemme jo vuosien takaa, ja hän ymmärtää mitä haluan ja tarvitsen treenaamiseen. Ja kyllähän sitä onkin hommia painettu ihan pirusti!”

”Nyt kun jo muutaman kerran olemme päässeet hiukan isommalla pienryhmällä harjoittelemaan, niin onhan se ollut ihan eri juttu. Piristävää kuulla useamman pelaajan ääntä kentällä ja niitä hölmöjä juttujakin. Aurinkokin on paistanut ja pelejä on tulossa, loistava fiilis!

Omatoimiseen harjoitteluun Laurilla kuului toki myös pallon kanssa harjoittelu. Tuona aikoina varsinkin potkutekniikkaa hän harjoitteli, vaikka se hänellä on ollutkin aivan valtakunnan kärkiluokkaa.

”Joo, uusia kikkoja on tullut treenattua. Näette sitten, kun pelit alkavat, millaisia vapareita ja rankkareita on tarjolla.”

”Omatoimisessa harjoittelussa on se huono puoli, ettei siinä pääse kamppailemaan eikä kisaamaan muita vastaan. Olen kaivannut sitä tunnetta, kun harjoituksissa pystyt harhauttamaan jonkun oikein kunnolla ja isket siitä maalin

Poikkeuksellinen tilanne on huolestuttanut Lauriakin, mutta hän on pyrkinyt silti ajattelemaan positiivisesti.

”On tämä hirveä tilanne, mutta ei auta kuin pyrkiä olemaan mahdollisimman positiivin mielin. Itse en ole juurikaan asioita eteenpäin miettinyt, vaan lähinnä elänyt tässä ja nyt. Kaikkeen tekemiseen on tullut ikään kuin pisara enemmän keskittymistä.”

Alkavan kauden otteluruuhkakaan ei huoleta Lauria.

”Eiköhän tässä kaikki ole saaneet itsensä sellaiseen kuntoon, että varmasti jaksaa pelata. Meillä on vielä melko leveä rosteri, niin aina löytyy tuoreitakin miehiä kentälle.”

”Nyt on tavallaan helpompi edetä, kun on jonkinlainen päivämäärä tiedossa. Ei tässä kuitenkaan ihan vielä ole aamukampaa otettu käyttöön.”

”Toivottavasti löydetään myös joku ratkaisu siihen, että katsomoihin saisi paljon väkeä. On aivan eri fiilis pelata 500 katsojan edessä kuin täyden Tammelan katsomon. Mutta, totta kai mennään turvallisuus ja terveys edellä.”

”Pitäkää itsenne terveinä, heinäkuussa nähdään!”

 

 

 

Lue myös