Mika Lahtinen lopettaa pitkän ja komean pelaajauransa

lada1

31-vuotias Ilves-hyökkääjä Mika Lahtinen ripustaa nappulakengät naulaan.

Lahtinen on Ilveksen oma kasvatti ja hänen jalkapallotaipale käynnistyi Ilves Futis-Liigan Hervannan joukkueessa vuonna 1990. Lahtinen pelasi pitkän ja hienon uransa aikana 221 ottelua Veikkausliigassa Tampere Unitedin, RoPS:n, JJK:n ja Ilveksen paidoissa. 

Mies palasi pitkältä kierrokseltaan Ilvekseen kesällä 2014. Kaudella 2015 hän teki Ilvekselle hienot 10 maalia ja oli koko Veikkausliigan viidenneksi paras maalintekijä. Äskettäin päättyneellä kaudella Lahtinen pelasi 14 ottelua, joissa syntyi yksi maali.  

Vaikea päätös

Lahtinen myöntää, ettei uran lopettaminen ollut helppo päätös.

”Lopettamispäätös oli vaikea ratkaisu, mutta asioita kauden jälkeen mielessäni pyöriteltyä päädyin tähän ratkaisuun. 14 kautta miesten sarjoissa riitti minulle, eikä tästä miehestä olisi enää ollut uuden kauden läpiviemiseen. Haluan keskittyä yhteen hommaan täysillä ja siitäkin syystä ei enää tullut kysymykseen pelaamisen ja työn yhdistäminen.”

”Kausi 2016 oli joukkueen osalta hieno ja ylitimme odotukset. Se tapa, miten pelasimme, oli erittäin positiivinen. Kauden toiseksi viimeisen pelin tauolla mestaruus oli vielä mahdollinen, joten se kertoo mielestäni hyvin kaudesta. Omalta osalta kausi meni loukkaantumisen takia penkin alle ja leikkaus oli lopulta ainoa vaihtoehto. Puolitehoilla kipujen kanssa hommasta ei tule mitään.”

188-senttisellä hyökkääjällä on takana mittava ura ja paljon on tullut koettua. Mies jättääkin pelikentät varsin levollisin mielin ja kiittelee samalla muutamia tärkeimpiä pelikavereitaan.

”Olen erittäin tyytyväinen omaan uraani ja aika lailla maksimaalinen potentiaali tuli ulosmitattua. En ollut lahjakkain pelaaja, mutta aivan järkyttävällä tuntimäärällä raivasin tieni kansalliselle huipulle. Mitalit, Suomen Cupin voitto, kolme liiganousua ja lukuisat europelit sekä reissut ovat päällimmäisenä mielessä. Kaiken päälle Ilveksen paita päällä Veikkausliigassa pelaaminen Tammelassa oli paras mahdollinen lopetus uralle.”

”Pelaajista on jäänyt mieleen niin moni, että tarinaa riittäisi pitkäksi aikaa. Älytön määrä hienoja ihmisiä ja erilaisia persoonia. Kaven, Kuoppala, Sainio, Wiss, Hynynen, Hilander, Okkonen, Kokko… vain muutamia mainitakseni.”

”Ilves on hiljalleen vakiinnuttamassa paikkansa liigakartalla ja potentiaalihan täällä on mieletön. Viime kausi oli jo hyvä osoitus siitä, mitä hyvällä työllä on mahdollista saavuttaa. Maltti pitää silti säilyttää, menestystä tulee varmasti. Onko sen aika jo ensi kaudella? Se on hyvä kysymys, mutta tähänastiset hankinnat ja jatkosopimukset ainakin kertovat, että myös ensi kaudella Tammelassa nähdään kovan tason liigajoukkue, jolla on onnistuessaan mahdollisuudet hyviin sijoituksiin” kommentoi Lahtinen.

Päävalmentaja Wiss kehuu kokenutta hyökkääjää.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss pelasi aikoinaan Lahtisen kanssa samassa joukkueessa ja toimi viime kaudella Lahtisen valmentajana. Wiss jakelee kehuja hyökkääjälle.

”Lada on ollut aina luotettava pelaajana ja helppo valmennettava. Sääli, että viime kausi meni paljon loukkaantuneena. Hän ymmärtää omat vahvuutensa ja käyttää niitä kentällä.” 

”Näin se vaan menee, että pelaajat lopettavat jossain vaiheessa uransa ja siirtyvät hiljalleen mukaan junioritoimintaan valmennuspuolelle, kuten Lada tekee. Hän on hieno esimerkki, että miten voi jatkaa lajin parissa. Noin sen pitäisi mennäkin” kommentoi Wiss.

Ilves kiittää Lahtista hienosta pelaajaurasta ja kaikista hetkistä pelikentillä!

lada1-2

Pelaajaura:
Joukkue/seura, Vuodet, Sarjataso
Ilves juniorit, 1990-2002
TamU, 2003-2005, 2011, Veikkausliiga
FC Hämeenlinna, 2006, Ykkönen
RoPS, 2006, 2011-2014, Veikkausliiga/Ykkönen
PP-70, 2007, Ykkönen
JJK, 2008-2010, Veikkausliiga/Ykkönen
Ilves, 2014- , Ykkönen/Veikkausliiga

Saavutukset:
Poikien maaottelut: 7
Veikkausliiga: 3 pronssia
Suomen Cup: 1 kulta
3 Liiganousua

Ensimmäinen joukkue:
Ilves Futis-Liiga, Hervanta 1990.

Paras muisto Ilveksen Futis-Liigasta:
Kaikki maalit ja turnausvoitot. Ja niitähän riittää!

Oman peliuran kohokohta:
Ensimmäinen Liigapeli ja maali.
Suomen cupin voitto 2013.
Europelit.

Peliuraasi eniten vaikuttanut henkilö:
Vanhemmat ja veli. Ovat tuki ja turva nappulasta asti.
Valmentajista Ari ”Zico” Hjelm, joka opetti nuoren pojan ammattilaisten tavoille

Kaikkien aikojen lempipelaajasi:
Se alkuperäinen Ronaldo. Kaikki hyvän hyökkääjän ominaisuudet samassa paketissa.

Suosikkijoukkueesi Ilveksen jälkeen:
Liverpool ja Mäntän Valo.

Motto:
Voittajat eivät luovuta koskaan. Luovuttajat eivät voita koskaan.

Terveisiä innokkaille tuleville liigafutareille:
Jalkapallon harjoitteleminen ei katso aikaa eikä paikkaa.

lada0

lada2-2

lada4

lada3

lahtinen3

Lue myös