Miska Rautiola jatkaa Ilveksessä

22-vuotias puolustaja Miska Rautiola teki läpimurron Veikkausliigatasolle ryminällä tänä sykysynä. Misen hyvät otteet Ilveksen puolustuksessa saivat muutamat muutkin seurat kiinnostumaan miehen palveluksista, mutta Ilveksen ja Ilveksen kannattajien iloksi hän allekirjoitti kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen Ilveksen kanssa. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2022.

Miska itse iloitsee jatkosopimuksesta kasvattajaseuransa kanssa: ”Huikean hyvä fiilis sopimuksesta! Tämän eteen on monta vuotta tehty töitä. Olen koko ajan kyllä luottanut omiin kykyihin, mutta silti aina välillä on meinannut usko loppua. Iso kiitos Ilves/2 valmentajille Joni Lehtoselle ja Topi Prihalle. Tämä kausi oikeastaan oli minulle se vuosi, minkä päätteeksi nousu edustusjoukkueeseen pitikin tapahtua.”

Ennen tätä kautta koko uransa Ilveksessä pelannut Rautiola on totuttu näkemään keskikentällä, mutta keväällä Ilves/2:sen valmennus istutti miehen uudelle pelipaikalle keskuspuolustajaksi. ”Aivan kauden alussa, kun meillä oli harjoituspeli edustusta vastaan, Joni siirsi minut keskikentältä toppariksi. Itse kyllä silloin ajattelin, että noinkohan se paikka minulle sopii, mutta lopputulos oli kyllä hyvä.”, Miska kertoo taustaa oman roolin vaihtumiselle.

Miskan vakuuttavat otteet keskuspuolustajana Ilves/2:sen riveissä nostivat hänet edustusjoukkueen rinkiin. Hän teki upean debyytin Veikkausliigassa vierasottelussa FC Hakaa vastaan syyskuun alussa. Tuon ottelun jälkeen Mise kuului joukkueen runkopelaajiin esiintyen yhteensä kymmenessä Veikkausliigaottelussa. ”Oli hienoa päästä pelaamaan Veikkausliigan pelejä. Kyllähän pelaajat ovat voimakkaampia ja nopeampia kuin Kakkosessa, mutta ei sitä eroa niin hirveästi topparin paikalla lopulta huomannutkaan. Kova pelaamisen nälkä jäi päälle, kun jatkosarjaa ei pelattukaan. Joukkue oli hyvässä vedossa ja oma pelaaminen maistui hyvältä.”, Mise kuvailee Veikkausliigassa pelaamista.

Tulevan kauden henkilökohtaiset tavoitteetkin ovat jo selvillä: ”Ensi kaudelle täytyy fysiikkaa, varsinkin nopeutta, kehittää lisää. Tavoitteena on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, murtautua aloituskokoonpanoon.”

Lue myös