Miska Rautiola on kulkenut Ilveksen pelaajapolun huolella läpi

Rautiola (oik.) näyttää kaapin paikan. (kuva: Jimi Soinila)

 

Toppari Miska Rautiola on edustanut koko uransa Ilvestä. 23-vuotias tamperelainen on ollut tuttu näky kakkosjoukkueen mukana jo vuosia, mutta sinnikäs työ on tuonut hänet itseoikeutetusti pääsarjatasolle asti. Veikkausliiga-debyytti syntyi verrattain myöhään, alle vuosi sitten syyskuussa Pirkanmaan derbyssä Hakaa vastaan. Sen jälkeen hän pelasikin yhtä lukuunottamatta kaikissa loppukauden otteluissa.

Pitkäjänteinen tekeminen on avainasia. Olen koko ajan luottanut omaan tekemiseeni ja jaksanut vain puurtaa, Rautiola toteaa.

Rautiolan tietynlaiseksi tavaramerkiksi on muodostunut kova ja tarkka potku, joka löytää kohteensa laajalla säteellä. Pelipaikka on pudonnut keskikentältä puolustukseen, mutta yksipuolisesta rouhijasta ei ole kyse.

Olen pallollinen pelaaja. Voima potkuihin tulee eniten oikeasta tekniikasta. Siihen olen paljon kiinnittänyt huomiota jo pienestä pitäen. Monena iltana on Kaupin kentällä treenattu omallakin ajalla.

Tällä kaudella Rautiola on pelannut seitsemässä liigamatsissa, viimeisimpänä perjantaina SJK:ta vastaan. Ilves ei saanut kurottua seinäjokisten etumatkaa umpeen, joten saldoksi jäi 0–1-tappio.

Olimme vähän unessa. Kun aikaisessa vaiheessa päästää maalin, niin siitä on jyrkkä mäki noustavana. Toinen puoliaika oli paljon parempaa, ja olisimme mielestäni ansainneet vähintään tasurin. Paikkoja oli kyllä.

Vastus ei helpotu viikon päästä sunnuntainakaan, kun vieraskentällä odottaa sarjakakkonen KuPS.

Siinä mielessä on hyvä seuraavaksi lähteä Kuopioon, että meillä on hyviä muistoja täältä kotipelistä. Voitimme 3–2, se oli hyvä esitys. Katsotaan myös videoita SJK-pelistä ja otetaan siitä hyvät asiat mukaan ja jätetään huonot kotiin.

Kokonaisuudessaan kausi on mennyt ailahtelevasti. Hyviä hetkiä, mutta monesta pelistä olisi ollut enemmänkin otettavissa. Ei auta kuitenkaan harmitella jälkikäteen. Pääasia on, että pelimme kehittyy koko ajan eteenpäin. Paljon on vielä kautta jäljellä, Rautiola päättää.

Rautiolan kolme kovaa:
ruoka: pestokanapasta
tv-sarja: Game of Thrones
lämpimänä kesäiltana: Aloitin tänä kesänä golfin, sitä on kiva käydä treenien jälkeen lätkimässä.

 

Aiemmat kolme kovaa:
Jean Blanco »
Linus Rönnberg »
Matias Riikonen »
Tuomas Ollila »
Taha Özcelik »
Rasmus Leislahti »
Eetu Vertainen »
Eetu Mömmö »

Lue myös