Otteluennakko: Ilves – FC Honka – tasapisteissä taistelemaan Tammelaan

Tunnelmia kauden avausottelusta. Kuva: Juhani Järvenpää.

Viime viikonloppuna vierailtiin Myyrmäessä, nyt keltavihreät tekevät paluun Tammelaan. Kotiottelut käyvät vähiin, sillä perjantainen kamppailu Honkaa vastaan on kauden neljänneksi viimeinen kotiottelu.

Joukkueet iskevät yhteen Tammelassa tasapisteissä. Molemmilla on kasassa 10 pistettä ja sarjataulukossa sijat seitsemän ja kahdeksan. Honka on tosin pelannut ottelun vähemmän, kun Ilvekselle kamppailu on jo kauden kymmenes.

Edellisellä kierroksella Ilves koki toisen 1-0 tappion putkeen, kun PK-35 Vantaa oli vahvempi kotonaan. Espoolaiset eivät puolestaan viime viikonloppuna pelanneet, joten vierailijoiden edellinen ottelu on 8. elokuuta pelattu kamppailu Ahvenanmaalla. Kotijoukkue Åland United oli tuolloin vahvempi lukemin 2-1.

Perjantai-illan kamppailun joukkueet tasasivat pisteet reilut kaksi kuukautta sitten Kansallisen Liigan avauskierroksella Espoossa. 13. kesäkuuta käydyssä kamppailussa vihreässä peliasussa esiintynyt Ilves siirtyi johtoon Roosa Tuomisen hienolla viimeistelyllä. Hongan Vilma Hakala iski 1-1 tasoituksen alakulmaan varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Millä tavoin kaksi yhden maalin tappiota käännetään perjantaina voitoksi, Ilveksen maalivahti Annika Laihanen?

”Pelin avaamiseen on löydettävä takaisin sama rentous mikä on ollut aikaisemmissa peleissä. Virheet ja turhat pallonmenetykset omalla kenttäpuoliskolla on pystyttävä välttämään ja meidän on myös pystyttävä viimeistelemään paremmalla prosentilla maalintekopaikoista.”

Et itse ollut mukana kauden avausottelussa Tapiolassa, mutta osaatko sanoa, että millainen joukkue on tulossa vastaan?

”Pelistä on varmasti tulossa tasainen. Hongalla on samankaltainen joukkue kuin meilläkin. Paljon nuoria junnumaajoukkuepelaajia, mutta heiltä löytyy joukosta myös muutama kokeneempi pelaaja. Omalla hyvällä pelillä kolme pistettä jää varmasti Tampereelle”, seitsemässä ottelussa tällä kaudella torjunut Laihanen leimaa.

Ilves – FC Honka Tammelan stadionilla perjantaina 21. päivä. Ottelu alkaa kello 19, tervetuloa Tammelaan! Ottelun voi katsoa myös osoitteesta https://www.ruutu.fi/urheilu.

Lue myös