Otteluennakko: Ilves – ONS

Huomenna lauantaina 20.10.2018 pelataan tämän kauden viimeinen naisten liigan kierros. Ilves saa päätöskierrokselle vastaansa ONS:n Oulusta. Ottelu alkaa Kaupin tekonurmella kello 15.00.

Kaikkiaan naisten liigassa ollaan mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä tämän kauden voittaja selviää viimeisellä kierroksella HJK:n ja PK-35 Vantaan keskinäisessä ottelussa. Samoin karsia selviää viimeisellä kierroksella. Karsijan paikasta ottelevat Ilveksen vastustaja ONS sekä TiPS. ONS ja TiPS ovat tasapisteissä, mutta maalieron turvin TiPS on viivan yläpuolella. Näin ONS:n pitää voittaa huomenna ja TiPS:n pelata tasan tai hävitä Pallokissoille kotonaan.

Sinällään Ilveksellä ei ole tulevassa ottelussa panosta, sillä liigapaikka ensikaudeksi varmistui viime viikolla Kuopiossa. Samoin Pallokissoilla ei viimeisellä kierroksella ole panosta, koska ensi kautena he pelaavat ykkösessä.

Vaikka huomisessa ottelussa ei ole varsinaisesti Ilveksen näkökulmasta panosta, haluaa joukkue päättää kautensa voitoon. Näin kauden viimeiseen otteluun on valmistauduttu kuin mihin tahansa muuhunkin otteluun ja ottelusta lähdetään hakemaan voittoa. Joukkue on päässyt valmistautumaan tulevaan otteluun hyvin, takana onkin ehjä treeniviikko. Sairastuvaltakin kuuluu hyvää, sillä valmennuksella on kauden viimeisessä pelissä käytettävissä kaikki pelaajat.

Oululaisilla ei ole ihan yhtä hyvä tilanne tulevaan otteluun. Heini Toivonen, Ida Ruuskanen sekä Satu Rousti kärsivät pelikiellosta tulevassa ottelussa ja näin ONS:n puolustuslinjasta puuttuu avain pelaajia. Mikäli TiPS voittaa Pallokissat, niin oululaisten ainut toive karsijan paikalta nousemiseen on suurilukuinen voitto Ilveksestä. Näin ollen oululaisten näkökulmasta ottelussa on riittämiin panosta.

Samalla lauantaina nähdään Tamperelaista jalkapallohistoriaa, sillä Ilveksen kapteeni Kaisa Björn hyvästelee liigakentät. Kaisan ura alkoi 1997 FutisLiiga Atalassa. Naisten Liigassa, silloisessa naisten SM-sarja Kassu aloitti 2005, siis 16-vuotiaana. Naisten Liigassa, SM-sarja puuttuu, on kertynyt 102 ottelua, joissa 8568 minuuttia.
Suomessa Kassu on aina edustanut Ilvestä, mutta pelasi 2010-2014 USA:ssa yliopistosarjaa. Uran kruununa on Naisten Liigan hopeamitali 2015.

Halutaan ilman muuta päättää Kassun viimeinen naisten liigan ottelu voittoon ja luonnollisesti myös kauden viimeinen peli halutaan voittaa, tällä mentaliteetilla lähdetään myös ottelua pelaamaan. Meidän kannalta on myös hyvä, että vastustajalla on viimeisessä pelissä panosta ja heidän on pakko panostaa hyökkäyspeliin ja tämän kautta varmasti meille avautuu myös paikkoja. Normi valmistautuminen ollaan tehty ja lähdetään oman pelin kautta peliin. Haluamme jatkaa samasta kuin mihin Kuopiossa päästiin, pelistä tulee varmasti eri tyylinen peli kuin Kuopiossa. Tiedämme ONS:n vahvuudet ja ne pyritään eliminoimaan ja halutaan pitää ottelu meidän hallinnassamme.” summaa Ilveksen päävalmentaja Ollipekka Ojala tulevaa ottelua.

Tule kannustamaan Ilves kauden viimeisessä ottelussa voittoon.

Lue myös