Otteluraportti: HJK – Ilves 1-0

Vierasjoukkue Ilves lähti hakemaan pisteitä tiistai-iltana Bolt Arenalta. Edelliseen Honka-otteluun verrattuna keltavihreiden avauskokoonpanossa oli yksi muutos, kun Eini Vesaniemi korvasi Jade Bergiuksen puolustuksen laidalla. Viime ottelussa maalitilinsä auki saanut Moona Talka oli avauskokoonpanossa, toinen kauden avausmaalintekijä Saana Tuomala aloitti vaihtopenkiltä.

Keltavihreiden puolustuslinja sai olla tarkkana etenkin maalipörssin seiskan Essi Sainion kanssa. Tämän kauden kaikki ottelut pelannut topparipari ForssOjanen piti HJK:n kuitenkin kaukana hyviltä maalintekopaikoilta ensimmäisellä jaksolla ja maalivahti Annika Laihanen korjasi viimeiset hedelmät.

HJK joutui suorittamaan ensimmäisen puoliajan lopulla pelaajavaihdon, kun Ilves-kasvatti Nea Lehtola joutui jättämään kentän ja hänet korvasi Elina Myllymäki.

Keltavihreät olivat lähellä siirtyä johtoon 44. minuutin kohdalla, kun Forss hyökkäsi Tuuli Enkkilän lähettämään kulmapotkuun. HJK-maalivahti Anna Koivunen ei päässyt palloon, mutta röyhkeästi palloon mennyt Forss pääsi. Pallo meni kuitenkin puolisen metriä oikean tolpan ohi.

Tauolle lähdettiin tasaväkisessä tilanteessa 0-0.

Laihanen näytti toisen puoliajan alussa, miksi häntä kutsutaan sweeper keeperiksi. HJK:n Hanna Ruohomaa lähti keltavihreiden puolustuslinjan taakse pystyyn, mutta noin 40 metrin päähän maaliltaan tullut Laihanen tuli väliin ja katkaisi läpiajon. Tilanne liputettiin lopulta myös paitsioksi.

Lähes heti perään kotijoukkueen maalivahti Koivunen tuli hienosti väliin, kun keltavihreät lähtivät nopeaan vastahyökkäykseen. Tuulia Mikkolan oikealta laidalta lähtenyt keskitys oli jo tulossa Talkan jalkaan, mutta Koivunen heittäytyi väliin ja nyrkkeili pallon väljemmille vesille.

Toinen Ilves-kasvatti, Emmaliina Tulkki oli lähellä viedä HJK:n johtoon reilun tunnin jälkeen. Tulkki pääsi laukomaan boksin rajan tuntumasta, mutta Forss ehti hienosti laukauksen tielle ja veto päätyi lopulta sivuverkon väärälle tai paremmalle puolella, kummin asiaa sitten katsookin.

  1. minuutin kohdalla Tulkki vei kotijoukkue HJK:n johtoon. Kummallisessa ylärimatulituksessa ensin Katariina Kosola osui laukauksellaan ylärimaan. Pallo pomppi Tulkille, joka myös laukoi pallon ylärimaan. Tulkki ehti kuitenkin toiseenkin reboundiin ennen Vesaniemeä ja siirsi pallon verkon perukoille. Laukausten perään rynninyt Laihanen oli tilanteessa voimaton.

Pian HJK:n johto-osuman jälkeen Ilves suoritti ensimmäisen vaihdon. Hyökkääjä Jenni Kantanen siirtyi penkin puolelle ja hänet korvasi Noora Hämäläinen. Muutama minuutti tästä, myös Tuomala pääsi askiin, kun hän korvasi itseään hieman loukanneen keskikenttäpelaaja Armi Heikkilän.

Juuri kun 88. minuuttia oli täyttymässä, keltavihreät saivat painetta HJK:n boksiin Aino Rasisen ja Tuomalan voimin vasemmalla puolella kenttää. HJK-puolustuksen purku päätyi Enkkilän jalkaan, joka pääsi laukomaan noin 25 metristä, mutta laukaus meni ohi maalin. Minuutti tästä, myös Forss pääsi kokeilemaan laukomista. Tämä yritys puolestaan päätyi Koivusen vartioiman maalin katolle.

Ilves nosti ryhmitystään koko ajan ylemmäs ja pallo pyöri jo lujasti HJK:n puolustusalueella, mutta kotijoukkueen muoto piti ja sinivalkoiset onnistuivat kuluttamaan ajan pois kellosta. HJK otti kotivoiton osumin 1-0.

Keltavihreät palaavat pääkaupunkiseudulle jo sunnuntaina, kun joukkue lähtee Tikkurilaan haastamaan sarjakolmosena olevaa paikallista palloseuraa. TiPS  – Ilves alkaa sunnuntaina kello 17.

Lue myös