Otteluraportti Ilves – FC Honka – pisteet tasattiin Tampereella

Ilves – FC Honka
0-0 (0-0)


Varoitukset

Ilves
7 Rosa-Maria Siren 46’
9 Jenni Kantanen 79’

Parhaat pelaajat
5 Jade Bergius  (Ilves)
24 Suvi Kärkkäinen (FC Honka)

Ottelupöytäkirja

Yleisöä: 262
Ilves jatkaa tappiotta

Ilves jatkaa Naisten Liigassa tappiotta. Pisteet tasattiin aurinkoisessa Ratinassa FC Honkaa vastaan luvuin 0-0.

Ensimmäisellä puoliajalla peli oli tasaista ja molemmat joukkueet onnistuivat pitämään palloa. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut luomaan montaa vaarallista maalipaikkaa. Ilvekseltä mm. Jade Bergius ja Roosa Tuominen pääsivät muutaman kerran yrittämään vasemmalta laidalta, mutta laukaukset painuivat ohi. Kulmiakin annettiin useampia molemmissa päissä, mutta niissäkin puolustava joukkue oli usein parempi.
”Saatiin hyvä alku ottelulle ja painopiste Hongan päätyyn. Tämän jälkeen Honka otti tapahtumia hetkeksi hallintaansa, mutta pelaajilla oli hyvä pelivalmius ja puolustaminen sujui hyvin. Tehtiin viikolla pientä säätöä prässäämiseen ja jälleen pelaajat olivat sisäistäneet muutokset hyvin. Hieman laskettu riskitaso ei tuottanut samaa määrää riistoja, kuin aiemmissa peleissä, mutta toisaalta puolustaminen oli tiivistä ja varmaa. Toki ne muutama riistokin siihen saatiin, joista syntyi vaarallisia paikkoja”, kommentoi päävalmentaja Lepistö avausjakson otteita. 

Toisella jaksolla alusta oli jo tullut tutummaksi molemmille joukkueille ja päästiin myös vaarallisempiin maalipaikkoihin. Ensin 64 minuutin kohdalla FC Hongan Aino Vuorinen oli päästä läpiajoon, mutta pystysyöttö oli hieman liian pitkä ja Ilvesvahti Laihanen ehti katkaisemaan tilanteen. Heti perään Honka sai vapaapotkun hyvältä paikalta, mutta Nana Yangin kova laukaus painui hieman yli maalin. Hetkeä myöhemmin Aino Rasinen puski väkisin Hongan puolustuksen läpi ja oli jo lähes nokikkain Milla-Maj Majasaaren kanssa, mutta vieläkään palloa ei saatu verkkoon. Ottelun lopussa Roosa Tuomiselle avautui vielä loistava paikka tehdä Ilveksen voittomaali, mutta Hongan Majasaari venyi huippu pelastukseen.

Ilves valmentaja oli lopputulokseen tyytyväinen ja joukkueesta löytyi paljon onnistumisia: ”Kokonaisuutena varmasti rehellinen lopputulos. Tasainen matsi se oli ja pienestä kiinni jopa sen voittaminen. Ehkä tuo peli odotti ensimmäistä maalia, jonka jälkeen pellit olisivat auenneet jommalta kummalta. Isot pisteet lähtee taas pelaajistolle, jotka hoitivat oman osuutensa erittäin mallikkaasti ja isolla sydämellä taistellen. Jade Bergius pelasi hienon ottelun puolustussuuntaan, kuten myös Tuuli Enkkilä. Jenni Kantanen teki jälleen kerran valtavan määrän töitä molempiin suuntiin. Aino Rasinen ja Pipsa Saarilahti joutuivat reagoimaan muutoksiin vahvasti, mutta osoittivat vahvaa peliälyä läpi ottelun.”

Ratinassa nähtiin tänään kaksi tasavahvaa ja taitavaa joukkuetta. Vaikka molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus voittaa ottelu, pistejako oli myös oikeutettu tulos ottelusta. Nälkäiselle Ilves joukkueelle jäi kuitenkin hieman hampaan koloon, sillä kolme pistettäkin oli otettavissa: 
”Treeneissä ollu hyvä fiilis ja hyvää tekemistä, mikä näky myös päivän pelissä. Puolustuspeli parantui viime pelistä, mutta viimeistelyssä on vielä parannettavaa. Tasuri jää aina harmittaan, kun olis ollu mahollista napata 3 pistettä kotiyleisön edessä”, kommentoi Ilveksen parhaana palkittu Jade Bergius ottelua. 

Ilveksen seuraava ottelu pelataan la 4.5. klo 16 vieraissa Tikkurilan Palloseuraa vastaan. Seuraava kotiottelu 15.5. klo 19 sarjakärki HJK:ta vastaan! 

Maalikooste 

maalikooste tulossa


Kuvat ottelusta

Lue myös