Otteluraportti: Ilves – HJK 1-2

Ilveksen T09-pelaajia Kansallisen Liigan lipun kanssa. Kuva: Jimi Soinila.

Kansallinen Liiga pyörähti käyntiin edellisenä viikonloppuna ja 17. kesäkuuta oli luvassa Ilveksen kauden ensimmäinen kotiottelu. Kotiottelut eivät alkaneet siitä helpoimmasta vastustajasta, kun hallitseva liigamestari HJK saapui Tammelaan uuden valmentajansa Jonne-Jussi Kunnaksen johdolla.

HJK aloitti ottelun todella terävästi Tammelan helteessä. Jo puolentoista minuutin pelin jälkeen HJK pääsi vapaapotkun jälkeen kokeilemaan niin maalivahti Kiira Kaivolan kuin keskikenttäpelaaja Tuuli Enkkilän torjuntaosaamista. Enkkilä pelasti Kaivolan jälkeen tilanteen maaliviivalta kulmapotkuksi.

Seitsemän minuutin pelin jälkeen Roosa Tuominen riisti pallon röyhkeästi keskialueella ja lähti lähes yhtä röyhkeään nousuun. HJK-puolustus joutui rikkomaan Tuomista kuudentoista alueen sisällä ja hyvin sijoittunut päätuomari Jaakko Nieminen osoitti pallon pilkulle.

Tilanteesta seuranneen pilkun toimitti varmasti alakulmaan aiemmin torjuntatöissä kunnostautunut Enkkilä, vieden kotijoukkueen 1-0 johtoon.

HJK piti todella paljon palloa ja pyöritti peliä Ilveksen kenttäpuoliskolla, mutta alun jälkeen vaarallisia tilanteita ei nähty, ennen kuin 45 minuuttia oli jo täynnä. HJK nousi terävästi oikeaa laitaa pitkin ja laidalta lähtenyt syöttö löysi boksin sisältä vieraiden Emmaliina Tulkin. Ilves-kasvatti Tulkki pääsi vapaasti viimeistelemään pallon vasempaan alakulmaan. Pian tämän jälkeen ensimmäinen puoliaika loppui ja tauolle lähdettiin lukemissa 1-1.

Toiselle puoliajalle kentälle riensi Heta Olmala, joka oli liiga-avauksessa avauskokoonpanossa. Aino Rasinen tuli vaihtoon tauolla.

HJK aloitti myöskin toisen puoliajan terävästi ja Kaivola joutui venymään upeasti pallon tielle, kun toista puoliaikaa oli pelattu vain nelisen minuuttia. Minuutti tästä tilanteesta, HJK sai kulmapotkun. Vieraiden kapteeni Essi Sainio pääsi pelivälineeseen väliin viidessä metrissä ja onnistui tökkäämään pallon verkkoon pelaajaruuhkan keskeltä.

54. minuutin kohdalla kotijoukkueelta tulivat sisään Moona Talka ja Rosa-Maria Siren. Pois kentältä tulivat Pipsa Saarilahti ja Saana Tuomala.

Ilves sai siirrettyä painetta pikkuhiljaa HJK:n päätyyn ja 65. minuutilla keltavihreät rakensivat Talkan ja Armi Heikkilän voimin vaarallisen vastahyökkäyksen. Heikkilä pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta HJK-vahti Anna Koivunen veti pidemmän korren.

Loppua kohden palloa pidettiin molemmin puolin melko tasaväkisesti, mutta kumpikaan joukkue ei päässyt todella vaarallisille maalintekopaikoille. Tuomari Nieminen antoi lisäaikaa useamman minuutin, mutta lopulta pisteet varmistuivat helsinkiläisten matkaan. HJK nousi voitollaan neljään pisteeseen, Ilves jatkaa yhdessä pisteessä.

Kotijoukkueen parhaana pelaaja palkittiin keskikentän keskustan Heikkilä. Vierasjoukkueen parhaana taas palkittiin Annika Huhta. 346 katsojaa näkivät keskiviikkona ensimmäisen Kansallisen Liigan ottelun Tammelassa. Seuraavan kerran keltavihreät ovat tulessa kesäkuun lopulla, kun TiPS saapuu Ilveksen vieraaksi Tammelaan sunnuntaina 28. päivä kesäkuuta.

Lue myös