Otteluraportti: Ilves – JyPK 3-1

Kauden ensimmäinen kotivoitto tuli hyvän esityksen jälkeen.

Ilves – JyPK 3-1 (1-0)

Keltavihreät lähtivät hakemaan vimmatusti täyttä kolmea pistettä kotoa Tammelasta. Jyväskyläläiset saapuivat Tampereella myös kovalla asenteella ja näyttämisen halulla, valmentajansa Tuomas Jaakkolan johdattamina.

Molemmissa päädyissä nähtiin jo ensimmäisillä minuuteilla pieniä hässäköitä, mutta ensimmäistä hyvää paikkaa odotettiin reilut 10 minuuttia.

12. minuutin jälkeen joukkueen paras maalintekijä Roosa Tuominen karkasi hienon syötön jälkeen läpiajoon. Tuominen lähti kiertämään vieraiden maalivahtia Matilda Nurmea ja pääsikin ohi, laukaus lähti pienestä kulmasta ja oli jo matkalla maaliin, mutta JyPK-puolustaja seisoi maaliviivalla ja venytti kroppansa eteen. Käsivirhe oli ainakin lähellä, jos ei ollut, tuomari Lassi Siukkola ei kuitenkaan nähnyt syytä rangaistuspotkulle. Tuomisen kärkipari Rosa-Tuulia Mikkola ei aivan ehtinyt jatkopalloon.

Seuraava vaarallinen paikka nähtiin reilun puolen tunnin jälkeen, kun Saana Tuomala löysi hienolla linjan puhkovalla syötöllään Aino Rasisen. Rasinen pystyliike vasemmalta jatkui boksiin asti ja hän pääsi laukomaan, mutta laukaus meni hieman yli maalin.

Pari minuuttia tästä, avausmaali näkikin päivän valon. Rasinen ja Tuomala järjestivät vasemmalta laidalta tilaa laitapuolustaja Lynsey Kellylle, jonka hieno nousu päättyi keskitykseen. Keskitys osui varmastikin suunnitellulla kuviolla Tuomisen takamukseen, josta pallo kimposi Heta Olmalalle. Olmala löi pallon tyhjään maaliin, vieden kotijoukkueen johtoon. Maali oli Olmalan liigakauden ensimmäinen, cupissa laituri osui myös JyPKiä vastaan.

Ja taas reilu minuutti myöhemmin, seuraava osuma oli lähellä. Tuomala sai oikealla jalalleen liikaa tilaa ja hän lähetti painavan laukauksen kohti maalia. Nurmi nosti pallon lopulta kulmapotkuksi. Vahva viisi minuuttinen kotijoukkueelta.

39. minuutin kohdalla, Tuominen osoitti nopeuttaan jälleen kerran. JyPKin sivuraja kääntyi hetkessä vastaiskuksi, kun Tuominen suojasi pallon itselleen puolessa kentässä ja painoi ohi jyväskyläläispuolustuksen. Hyökkääjän laukaus meni vain niukasti yli maalin.

Kotijoukkue jatkoi aggressiivisesti Nurmen maalin hätyyttelyä ensimmäisen puoliajan loppuun saakka, mutta tauolle lähdettiin siitä huolimatta tilanteessa 1-0.

Toinen puolisko potkaistiin käyntiin räväkästi ja pallo löytyikin vieraiden maalista reilun kahden minuutin päästä toisen puoliajan aloittamisesta. Rasinen leikkasi keskelle vasemmalta laidaltaan ja löysi upealla tökkäyksellään linjan taakse rynnineen Mikkolan. Mikkola otti pari kosketusta ja löysi taas oikeasta alakulmasta riittävästi tilaa. 2-0 ja myös Mikkolan kauden avausmaali oli nähty.

Ottelun kolmas kauden ensimmäisen maalin tekijä nähtiin toppari JuliePullaForssin toimesta. Tuuli Enkkilän kulma 54. minuutilla pomppi Mikkolan kautta lopulta matalana aina pilkun kohdalle, jonne Forss iski räväkästi. Forssin laukaus painui lopulta sisään Nurmen jalkojen välistä. 3-0.

Vieraiden kavennusosuma nähtiin 67. minuutin kohdalla, kun Riikka Lilja pääsi leikkaamaan keskelle oikealta laidalta. Laitahyökkääjällä oli paljon tilaa ja hän lähettikin tarkan laukauksen vasempaan yläkulmaan. Kotijoukkueen maalivahti Annika Laihanen jätettiin vaille mahdollisuuksia.

Maalinsa jälkeen vierasjoukkue sai vähän painetta keltavihreiden päätyyn ja vaihdosta sisään tullut Niia Salminen pääsikin upottamaan pallon 75. minuutin kohdalla Laihasen selän taakse, mutta tilanne liputettiin pois paitsiona.

Vieraat kokivat lyhyen ajan sisällä kaksi loukkaantumista, kun sekä Sanna Rein ja vieraiden kapteeni Marika Ritvanen molemmat loukkaantuivat oman pään taisteluissa.

Ottelun ensimmäinen varoitus nähtiin 82. minuutilla, kun vaihdosta kentälle tullut Jenni Kantanen suojasi voimakkaasti palloa vasemmalla laidalla ja vieraiden Tiina Tiainen repi hyökkääjältä vauhdin pois. Tilanteesta seuranneen vapaapotkun Enkkilä nosti niukasti yli oikean yläkulman.

Erotuomari Siukkola vihelsi pilliinsä muutaman minuutin lisäajan jälkeen. 3-1 loppulukemat olivat varmastikin oikeutetut ottaen huomioon Ilveksen vahvat vartit niin ensimmäisellä kuin toisellakin jaksolla.

Kauden avausmaalinsa iskenyt Forss kertoi fiiliksen olevan hyvä. ”Yllätyin, katsoin vain kun pallo tuli siihen ja mietin, että ’nyt on pakko osua’. Sitten kun se jäi vielä lillumaankin siihen viivalle, niin ajattelin vain ’että mene, mene, mene”, toppari kertoi.

”Omassa pelissä on vielä aika paljon parannettavaa, mutta joukkueena pystyttiin paikkaamaan virheitä ja ’vain’ yksi tuli omiin. Ensimmäinen kotivoitto, niin se oli totta kai tärkeää. On kyllä hyvä fiilis, kun ei ole ensi viikonloppunakaan peliä”, Forss päätti.

Yleisöä Tammelassa oli lauantaina 268 katsojaa. Vieraiden fanipäätyä piti pystyssä yhden miehen erittäin äänekäs show, jota sävytettiin rummulla. Hatun noston arvoinen suoritus.

Keltavihreät jatkavat Kansallisen Liigan otteluitaan kahden viikon päästä ja jälleen kotona, kun PK-35 Helsinki saapuu vieraaksi Tammelaan lauantaina 8. elokuuta. Tervetuloa Tammelaan myös tuolloin!

Lue myös