Otteluraportti: Ilves – TiPS 0-1 (0-1)

Ilves – TiPS 0-1 (0-1)

TiPS käytti paikkansa Kaupin uudella tekonurmella Ilvestä tehokkaammin ja pisteet matkasivat Tikkurilaan.

30′ Lehto Nora  0-1

Yleisöä: 101
Keltaiset kortit, Ilves: Tulkki Emmaliina, Ojanen Sanni
Keltaiset kortit, TiPS: –
Erotuomari: Lehtovaara Lina

Ottelupöytäkirja

 

Tänään tuuliselle Kaupin uudelle tekonurmelle Ilveksen vieraaksi saapui Tikkurilan palloseura. Molemmat joukkueet olivat voittaneet edellisen ottelun. Edellisessä kohtaamisessa ei päästy selvyyteen, kumpi joukkue oli tuloksen valossa parempi ja pisteet Tikkurilassa jaetteen.

Ottelu lähti hieman hermostuneesti käyntii ja pallo pomppi molempien jalassa. Selvästi molemmat joukkueet tunnustelivat toisen pelivirettä. Mitä pidemmälle ottelu kului sitä selvemmin Ilves sai pallonhallinnan. Ilves piti palloa ja TiPS iski nopeasti vastaan. Kotijoukkue onnistui luomaan muutamia maalipaikkoja, mutta viimeisellä kolmanneksella ratkaisut olivat tuloksettomia.

Ottelun 30. peliminuutilla, vaarattoman näköisestä tilanteesta, aukesi TiPS:lle paikka. TiPS:n pelaaja Nora Lehto laukoi kuudentoista sisältä, pallo muutti suuntaa Ilveksen puolustuksesta ja vieri vastustamattomasti maaliverkon perukoille. Ottelun ensimmäinen ja samalla myös ainut maali oli TiPS:n käsialaa.

Toisella jaksolla Ilves laittoi ison vaihteen päälle ja vyörytti hyökkäyksiä kohti TiPS:n maalia. Käytännössä toinen jakso oli pelkkää Ilveksen pallon hallintaa, mutta kotijoukkue ei kuitenkaan saanut toimitettua palloa TiPS:n Riina Isokäännän selän taakse. Ilves loi vaarallisia paikkoja, mutta tolppia lähemmäksi ei tällä kertaa päästy.

Koska Ilves hyökkäsi koko joukkueen voimin ja haki tasoitusta, pääsi TiPS iskemään hyvin vastahyökkäyksillä. TiPS onnistuikin luomaan toisella jaksolla muutaman maukkaan maalipaikan, mutta eivät onnistuneet kasvattamaan johtoaan.

Huolimatta Ilveksen hyvästä taka-ajosta, ei luvut tulostaululla muuttuneet. Näin kolme pistettä matkasi tänään Tikkurilaan. Ilves kuitenkin jatkaa alaloppusarjan piikkipaikalla kahden pisteen erolla ONS:iin.

Ennakossa pohdin sitä, että nyt saadaan hyvä vertailukohta omaan peliin kun kohdataan TiPS uudestaan. Jos silloin otettiin nihkeällä esityksellä piste niin kyllä tänään hävittiin suhteellisen hyvän 90min jälkeen. Olen tosi tyytyväinen siihen, miten pelimme on kehittynyt. TiPS puolusti tänään tiivisti ja matalalla ja pystyi pitämään meidät kuitenkin suhteellisen hyvin aivan huippu paikoilta poissa. Saimme hyvin liikuteltua palloa niin, että loimme laidoille tiloja. Välillä sinne syntyi 2v1 tilanteita ja välillä puhtaita 1v1 tilanteita. Tuosta eteenpäin sitten tarvitsemmekin lisää treenejä, kuinka nuo tilanteet päätetään niin, että niistä syntyy maalintekopaikkoja ja maaleja. Lisäksi meidän pitää vielä useammin päästä myös vastustajan muodon sisään ja päästä murtautumaan myös keskeltä. Olen tyytyväinen siihen, että pystymme jo melko hyvin pelaamaan erilaisilla ryhmityksillä ja muokkaamaan tätä kautta omaa pelaamistamme pelien sisällä. Tulos oli tietenkin pettymys, mutta peliesitys ei. Vaikka nyt alkavaa maajoukkuetaukoa on kritisoitu, antaa se meille kuitenkin nyt aikaa hieman rentoutua ja ladata itsemme valmiiksi kahta viimeistä kierrosta varten.” kommentoi Ilveksen vastuuvalmentaja Ollipekka Ojala ottelua.

Seuraavan kerran Ilveksen naiset nähdään kotikentällä 20.10. klo 15.00. Tämäkin ottelu pelataan Kaupin tekonurmella.


Video

Kuvagalleria

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano

1 Sara Inget
2 Julie Forss
8 Emmi Ristimäki
9 Sara Kattainen (46′ 14 Aino Rasinen
13 Roosa Ärväs
15 Maaria Roth (C)
16 Eini Vesaniemi (75′ 10 Pipsa Saarilahti)
17 Tuulia Mikkola
21 Johanna Salmijärvi (58′ Tuuli Enkkilä)
24 Nea Lehtola
28 Nea Nyrhinen

Vaihtopenkki

4 Anniina Pohjoismäki
5 Jade Bergius
12 Annika Laihanen
22 Heidi Rannikko

HJK

Avauskokoonpano

3 Juulia Grönlund (62′ 15 Emilia Ukkonen)
5 Maiju Hirvonen
11 Ella Alakomi (79′ 18 Minea Lassas)
12 Lotta Rosenström
13 Rebecca Kindstedt
16 Vilma Hakala
19 Essi Sainio (C)
21 Katarina Naumanen
22 Maija Saari
25 Eveliina Summanen (87′ 26 Talka Moona)
31 Elina Myllymäki

Vaihtopenkki

2 Ella Rinta-Filppula
7 Amanda Rantanen
27 Tessa Rinkinen
30 Ida-Sofia Helppikangas

Lue myös