Otteluraportti: ONS – Ilves 1-2 (1-2)

ONS – Ilves 1-2 (1-2)

Naisten Liigan alaloppusarjan toisella kierroksella Ilves kohtasi oululaisen ONS:n. Ottelu Castrenin syksyisissä olosuhteissa päättyi tamperelaisten 1-2 vierasvoittoon. Kaikki ottelun maalit nähtiin jo ensimmäisellä puoliajalla. Ilveksen maaleista vastasivat vasempana puolustajana vahvasti viilettänyt ja Ilveksen parhaana palkittu Nea Lehtola sekä oikeassa laidassa vahvasti pelannut Erika Winter. Oululaisten kavennuksesta vastasi joukkueen paras maalintekijä Ode Fudutudilu.

5′ Lehtola Nea 0-1
32′ Winter Erika 0-2
33′ Fulutudilu Ode 1-2

Yleisöä: 58
Keltaiset kortit, Ilves: Mustajoki Selina
Keltaiset kortit, ONS: Toivonen Heini & Ruuskanen Ida
Erotuomari: Niinimäki Pietu

Ottelupöytäkirja

 

Ottelun ensimmäinen jakso oli selkeästi vieraiden, joka pystyi pallollisessa pelissään siihen mitä oli viikolla harjoituksissa käyty läpi ja varsinkin oikean laidan kautta tultiin usein ja monipuolisesti. Välillä mentiin linja kerrallaan ja välillä suoraviivaisemmin kolmen linjan ohi. Oikean laidan pelaaminen johti siihen, että myös ONS reagoi ja teki ensimmäisen vaihtonsa jo kun kellossa oli 34 peliminuuttia. Ilveksen johtomaali syntyi jo ottelun viidennellä minuutilla, päätyrajalta pelattu takaviisto syöttö tavoitti lopulta Lehtolan, joka pommitti oikealla jalalla Ilveksen johtoon. Toinen maali nähtiin, kun peliä oli käyty 32 minuuttia. Winter sijoitti kauniisti noin kuudestatoista metristä vasemmalla jalallaan kierteisen pallon oululaisten maalin takakulmaan. ONS kavensi heti perään kun sekavan tilanteen jälkeen pallo ajautui aina vaaralliselle Fudutudilulle, joka laukoi oikealla jalallaan kauniin kavennuksen.

Toinen jakso oli tasaisempi ja selkeästi sekavampi kuin ensimmäinen. Paras paikka vierasjoukkueella oli kun Lehtola nousunsa jälkeen laukoi ylärimaan. ONS parhaan paikan Annika Laihanentorjui komeasti. Lisä maaleja ei toisella jaksolla nähty ja näin Ilves nousi sarjataulukossa takaisin ONS:n ohi.

-Ensimmäinen 45 minuuttinen oli juuri niin tasapainoinen kuin haluttiin. Pystyttiin hyökkäämään monipuolisesti ja löydettiin ne tilat, mitä oltiin etukäteen ajateltukin. Jo pallollisessa pelaamisessa kenttätasapainomme säilyi paremmin, mikä tarkoitti sitä että menetysten jälkeen oltiin jo valmiina ja tiiviimpänä puolustamaan.  ONS ei näin juurikaan päässyt käyttämään vahvuuttaan eli linjan taakse pelaamista suoraviivaisille hyökkääjille. Toinen jakso oli hieman sekavampi, mutta tosi tyytyväisiä olemme puolustuspelaamiseen ja siihen miten me halusimme johtoaseman säilyttää. Kokonaisuudessaan hyvä jatkumo viikon harjoitteluun ja selkeä siirtovaikutus peliin sillä mitä treenikentällä tehtiin, toteaa ensimmäisen voittonsa Ilves päävalmentaja ottanut Ollipekka Ojala. 

Ilveksen parhaana palkittu Nea Lehtola kommetoi peliä: ”Valmistautuminen ja keskittyminen peliin oli hyvä koko joukkueella ja pääsimme toteuttamaan treeneissä harjoiteltuja asioita. Hyvä fiilis ja positiivisuus treeneistä siirtyi peliin ja näkyi ensimmäisellä puoliajalla, joka oli selvästi parempi meiltä. Taistelimme kuitenkin hyvin pelin loppuun vaikka ONS sai painetta meidän alueelle toisella puoliajalla. Lähdimme hakemaan pisteitä Oulusta sekä pelaamaan omaa peliä ja onnistuimme siinä.”


 

Kokoonpanot

ONS

Avauskokoonpano

3 Rousti Satu (19 Ylianttila Sanna 46′)
4 Ranin Iida (2 Pietikäinen Fanni 34′)
6 Toivonen Heini
10 Vääräkoski Veera
11 Tuominen Silja
15 Fulutudilu Ode
17 Olmala Anna
18 Peuhkurinen Emma
23 Mensonen Tiia
24 Immonen Roosa (14 Ruuskanen Ida 60′)
31 Rahkola Liisa

Vaihtopenkki

2 Pietikäinen Fanni
14 Ruuskanen Ida
16 Toivonen Sini
19 Ylianttila Sanna
22 Vääräniemi Jenna
26 Rikkinen Roosa
32 Nurmi Matilda

Ilves

Avauskokoonpano

3 Mustajoki Selina
4 Lehtola Nea
8 Ristimäki Emmi
12 Laihanen Annika
14 Rasinen Aino (11 Tuominen Roosa 46′)
16 Vesaniemi Eini (28 Nyrhinen Nea 82′)
18 Enkkilä Tuuli
19 Ojanen Sanni
20 Winter Erika
21 Salmijärvi Johanna
23 Mikkola Rosa-Tuulia (7 Tulkki Emmaliina 65′)

Vaihtopenkki

1 Inget Sara
2 Forss Julie
7 Tulkki Emmaliina
11 Tuominen Roosa
28 Nyrhinen Nea

Lue myös