Oulusta ei enää romantiikkaa löytynyt – vahva AC Oulu eteni jatkoon

Toista kertaa ei Ilves/2 pystynyt Veikkausliigan joukkuetta yllättämään, vaan varsinkin boxien sisällä terävämmin pelannut AC Oulu otti jatkopaikan hyvin taistelleelta Ilvekseltä.

AC Oulu – Ilves/2 4-0 (2-0)

Maalit:

20’ Nogha Nogha Raymond Roan 1-0

33’ Suutari Onni 2-0

56’ Anini Samuel Junior 3-0

58’ Anini Samuel Junior 4-0

 

Ottelu alkoi oululaisten varovaisella tunnustelulla ja Ilves/2 oli pelissä hyvin mukana. Pari ensimmäistä tilannetta syntyikin Ilvekselle ja lähimmäksi maalintekoa pääsi Jere Riissanen puskullaan, joka kuitenkin suuntautui hiukan ohi maalin.

Isännät alkoivat hiljalleen päästä peliin mukaan eikä heiltä avausmaalin tekemiseen lopulta kauaa mennytkään. Oulun Nogha Nogha oli unohtunut boxin keskelle eikä erehtynyt pallon tullessa jalkoihinsa. Ilveksellä oli heti perään mainio tilaisuus iskeä tasoitusosuma, mutta pirteästi pelanneen Teemu Hytösen laukaus kimposi ylärimasta yli maalin.

Ote siirtyi lähes kokonaan oululaisille, jotka vyöryttivät palloa kohti Ilveksen maalia. Reilun puolen tunnin kohdalla käytti kotijoukkue jälleen hyväkseen Ilveksen pehmeähkön boxipelaamisen. Onni Suutari pääsi kääntymään Ilves-puolustajien keskellä ja sijoittamaan pallon takanurkkaan suhteellisen rauhassa.

Hytösellä oli jälleen paikka maalintekoon, mutta ei kuitenkaan ahdistettuna pystynyt ohittamaan maalivahti Juhani Pennasta. Tauolle siirryttiin AC Oulun kahden maalin johdossa.

 

Oiva Jukkola oli saanut pikku kolhun ja hänen tilallensa toiselle jaksolle juoksi Miska Peltola. Kotijoukkue aloitti nyt heti pirteästi ja pystyi pitämään pelin hallinnan itsellään.

Melko pian maalinteossa onnistui isäntien Samuel Junior Anini kahdestikin, molemmissa maaleissa oli Ilveksen puolustuksella jälleen parantamisen varaa. Kolmas maali syntyi jälleen boxista puolustajien keskeltä ja neljäs maali puolestaan oman kulman jälkitilanteesta. Oululaiset pääsivät peräti kahdella miehellä läpiajoon, ja tulos näkyi taululla. Kotijoukkueen maalien välissä kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Artturi Ruuth vaihdettiin pois ja Danish Iltaf korvasi hänet keskikentällä.

Ilves ei kuitenkaan lopettanut työntekoa missään vaiheessa vaan haki tosissaan maalia. Lähimmäksi pääsivät Elias Valli ja Peltola kahteenkin otteeseen. Maalia ei Ilves kuitenkaan saanut aikaiseksi, mistä isäntien on syytä kiittää Pennasta maalillaan. Muutaman tärkeän venytyksen avulla hän piti maalinsa koskemattomana loppuun asti.

Aivan lopussa Max Minkkistä kolhittiin pariinkin otteeseen, joista jälkimmäinen tilanne näytti melko pahalta. Toivottavasti pikakiituri Minkkiselle ei käynyt pahemmin, vaan hän pystyisi auttamaan joukkuetta jo seuraavassa pelissä.

Seuraava ottelu on tulevana sunnuntaina klo 18.30, jolloin Kauppiin saapuu vieraaksi FC Jazz Porista. Tervetuloa kannustamaan Ilves/2 silloin takaisin voittojen tielle!

 

Ilves kokoonpano:

14 Aro Oskari MV

2 Rasinen Lauri C

4 Koistinen Jonne 66’ -> 11 Ciriaco Alex

5 Valli Elias

6 Riissanen Jere

7 Hytönen Teemu

8 Lehtonen Rasmus

15 Minkkinen Max

16 Ruuth Artturi 57’ -> 30 Danish Iltaf

28 Lähteenmäki Akseli 73’ -> 17 Pero Julius

29 Jukkola Oiva 46’ -> 10 Peltola Miska

 

Vaihtopelaajat

32 Väyrynen Lucas MV

84 Orava Lauri

Lue myös

Sebastian Suvanne Ilves/2:n puolustukseen

Sebastian Suvanne Ilves/2:n puolustukseen

Tampereen Ilves vahvistaa Ilves/2-joukkueen puolustusta nuorten maajoukkuepelaaja Sebastian Suvanteella. 16-vuotias Suvanne siirtyy Ilvekseen FC Hongan riveistä. Suvanteen sopimus on mallia 2+1. Suvanne pelasi juniorivuosinaan HJK:ssa ja PPJ:ssa, ja siirtyi kaudelle...