Päävalmentajan mietteitä Suomen Cupin alkaessa

Hallikauden kuviot hahmottuvat

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on viettänyt pitkiä päiviä Pirkkahallilla. Joukkueen kuntotaso kohoaa, vaikkakin ikävä loukkaantumissuma on kiusana. Hallitsevan cup-mestarin asemasta huolimatta Ilves ei kasaa paineita omaan niskaansa.

Jarkko Wissin ensimmäinen huoleenaihe tulee nopeasti selväksi. Toistaiseksi seitsemän pelaajaa on sairaslistalla lähinnä jalkavammojen takia.

Tammikuu on ollut epäonninen loukkaantumisten suhteen. Eiköhän tässä kuitenkin parin viikon sisään saada joitakin kavereita takaisin vahvuuteen. Pelaajatilanne elää koko ajan, etenkin siirtoikkunan ollessa auki. Kokelaita on tulossa testiin ja puhelin piipittää jatkuvasti, Wiss kuvailee.

Seuraamme tietysti syketasoja ja kyllä pojat ovat valmiina ottamaan jo kovaakin treeniä vastaan. Tiedä sitten olisiko joku näistä loukkaantumisista ollut vältettävissä, jos olisi lomalla treenattu enemmän omatoimista. Toisaalta lomalla pitää kyllä ihan vain levätäkin. Kaksipiippuinen juttu.

Fyysinen harjoittelu on toistaiseksi pääosassa. Keskellä pimeintä talvea Ilves on ehtinyt pelata neljä harjoitusottelua. Viimeisimpänä kaatui virolainen Paide Linnameeskond maalein 2-0.

Vuosi lähti hieman tahmeasti käyntiin, mutta harjoittelu on systemaattista. Seitsemän treeniä per viikko ja lauantaisin peli. Tiukka rytmi pysyy samana hiihtolomaan asti, se on meille tärkeä virstanpylväs. Silloin pidetään kapteeniäänestys, hiukan huilataan ja sitten muutetaan harjoittelua.

Tekemisen tason pitää nousta koko ajan. Etenkin Paide-pelin ensimmäinen jakso oli vahvaa tekemistä. Toinenkin jakso oli meiltä hyvä, mutta ehkä siinä oli jo vastustaja heikkona. Joka tapauksessa tapahtuma oli hyvävauhtinen ja valmisti meitä lähestyvään cup-koitokseen.

Ilves avaa cup-taipaleensa tänä lauantaina FC Lahden vieraana. Ensimmäinen kotiottelu on 1. helmikuuta RoPSia vastaan.

Haluamme aina ehjän harjoitusviikon alle ja lauantaisin haemme voittoa. Aikaahan tässä on liigakauden alkuun vielä hyvin, mutta kyllä pojat jo odottavat cupin kilpailullisia pelejä. En usko, että meillä on hallitsevana mestarina mitään erityistä asemaa. Kyseessä on taas aivan uusi kilpailu.

Pelillisesti kissapeto ei ole juurikaan uusinut turkkiaan.

Pelaajat tietävät roolinsa. Sapluunaa vain muokataan hieman vastustajan mukaan. Tällä hetkellä keskitymme etenkin pallon menetyksen jälkeiseen toimintaan. Se oli huonoa ensimmäisissä harjoituspeleissä, mutta nyt paranee. Paide-pelin ensimmäinen maali tuli juuri riistosta. Vielä pitäisi saada lisää aloitteita linjan taakse ja samalla tilaa pelata. Työ jatkuu, Wiss päättää.

Suomen Cupin lohkovaihe:
25.1. FC Lahti – Ilves 14.00 (Lahti)
1.2. Ilves – RoPS 14.30 (Pirkkahalli)
8.2. Ilves – KuPS 14.30 (Pirkkahalli)
15.2. FC Haka – Ilves 14.30 (Pirkkahalli)
22.2. Ilves – SJK 14.30 (Pirkkahalli)

Viime kaudella Ilves meni päätyyn asti

Lue myös