Ilveksen pitkä pisteputki sai jatkoa Turussa 

FC Inter – Ilves

2 – 2  (1 – 2)


Maalit:
9′ Rahimi 0-1
14′ Furuholm 1-1
23′ Tamminen 1-2
46′ Kandji 2-2

Varoitukset:
22′ Ayarna
52′ Mensah
66′ Faubert
68′ Manev
78′ Ala-Myllymäki

IS-tähdet:
*** Ayarna
** Furuholm
* Varmanen

Furuholm tuttuna rankaisijana

Molemmat joukkueet joutuivat pienen ottelutauon jälkeen hienosäätämään kokoonpanoaan. Moni pelaaja oli ehtinyt lepuuttaa kolhujaan, mutta etenkin Ilveksen maajoukkuerasitukset flunssa-aaltoineen ja FC Interin pelikiellot testasivat muuntautumiskykyä.

Ottelu käynnistyi melkoisilla avoimien ovien päivillä. Ensimmäinen kymmenen minuuttia ei ollut ehtinyt täyttyä, kun maaliverkot jo heiluivat ensimmäisen kerran.

Ilveksen vasempana laitapakkina häärinyt Felipe Aspegren lähti ennakkoluulottomaan kuljetukseen omalta kenttäpuoliskolta. Hän purjehti sinipaitojen välistä keskustaan ja jätti kantapääsyötöllä pelivälineen Youness Rahimille. ”Junnu” täräytti n. 20 metristä pallon komeassa kaaressa vasempaan yläkulmaan.

Inter tasoitti vain viisi minuuttia myöhemmin. Baba Mensah ja kylkivammansa jäljiltä kokoonpanoon palannut Antti Hynynen eivät saaneet kookasta hyökkääjää Macoumba Kandjia kuriin. Maalivahti Mika Hilander liukui Kandjin harhautusyrityksen väliin, mutta Timo Furuholm tuikkasi irtopallon sisään. Furuholm on iskenyt maalin Ilveksen verkkoon jokaisessa kauden kolmessa kohtaamisessa.

11 maalia tällä kaudella iskeneelle Tucolle avautui Eero Tammisen syötöstä tilaisuus iskeä vierailijat nopeasti takaisin johtoon. Tällä kertaa suora veto kuitenkin epäonnistui ja kotijoukkue selvisi säikähdyksellä.

23. minuutilla pirteitä juoksuja väläytellyt Eero Tamminen päätti hakea lähes vastaavasta tilanteesta omaa ratkaisuaan. Vihainen veto pienestä kulmasta yllätti Inter-vahti Henrik Moisanderin ja Ilves siirtyi 2-1-johdossa tauolle.

Inter kirii jälleen rinnalle, vaan ei ohi

Toisen puoliajan aluksi Macoumba Kandji kaatoi kylmää vettä tupsukorvien niskaan. Timo Furuholm murtautui oikeasta laidasta ja toimitti palloa maalille. Antti Hynynen katkaisi keskityksen, mutta Kandji hyödynsi kimmokkeen ja laukoi ahtaassakin tilassa pallon verkon perukoille.

49. minuutilla Ilves loi hurjaa painostusta kotijoukkueen maalille. Youness Rahimi laukoi lähietäisyydeltä Henrik Moisanderin käsien kautta ylärimaan. Seuraavassa hyökkäyksessä Moisander ehti Rahimin kovan maanuoliaisen eteen. Jatkotilanteessa Tuco yritti vielä runnoa palloa sisään, mutta Inter-puolustus pelasti maaliviivalta.

Pari minuuttia myöhemmin niskakarvat nousivat pystyyn toisessa päädyssä. Tatu Varmasen kova kuti osui toppari Baba Mensahin käteen rangaistusalueen sisällä, joten pallo vietiin pilkulle. Inter-ikoni Mika Ojala ei kuitenkaan pystynyt ohittamaan etunimikaimaansa, vaan Mika Hilander torjui pallon tolpan juuresta.

65. minuutilla Tucolle avautui jälleen hyvä tekopaikka, mutta tällä kertaa Tero Mäntylä sai päänsä puskun tielle. Myös Iiro Järvisen useat kudit blokattiin. Raskas sadekeli alkoi ottelun loppua kohden vaatia veroaan, kun useampi Inter-peluri joutui huoltotoimien kohteeksi.

Paremmuutta ei lopulta saatu ratkaistua. Molemmissa leireissä harmiteltiin voiton lipumista hyppysistä. Kaiken kaikkiaan Ilves oli hieman aktiivisempi osapuoli. Esim. maalia kohti suuntautuneet vedot jakautuivat 12-3 tamperelaisten eduksi.

Pienet marginaalit

Rangaistuspotkun torjunut Mika Hilander on useita kertoja aiemminkin pitänyt joukkuettaan pystyssä. Tänään hänelle jäi ottelusta karvas maku suuhun, kun johtoasema hupeni kahteen otteeseen.

 – Pilkkuun valmistautuessa vähän katson, että kuka on vetämässä, millainen potku sillä on ja mihin suuntaan se veto voisi tulla. Sen mukaan mentiin ja tänään jäi pallo kiinni.

 – Teimme kaksi maalia ja hallitsimme peliä. Loimme paikkoja ja pelasimme muutamaa oman pään lapsusta huolimatta oman suunnitelmamme mukaan. Hyvä esitys meiltä, ja sen takia harmittaakin, että menetimme voiton. Nolla täytyisi pitää tällaisissa peleissä, Hilander pui tilannetta.

Päävalmentaja Jarkko Wiss ei anna omilleen raippaa, mutta harmitteli virheherkkyyttä.

 – Kaksijakoiset fiilikset. Hyökkäyspäässä saimme lähtöihin terävyyttä ja tilanteenvaihtojen kautta iskettyä pari maalia. Puolustusmuotomme toimi hyvin, mutta pahat henkilökohtaiset virheet kostautuivat. Tiukka ottelu, jossa molemmat kävivät lähellä voittoa, Wiss puntaroi.KokoonpanotFC INTER

Kentällä

3 Manev Kosta
5 Mäntylä Tero
7 Nyman Ari
8 Ojala Mika
12 Moisander Henrik (mv)
14 Kandji Macoumba -> 55min 9 Källman Benjamin
15 Furuholm Timo (c)
18 Faubert Julien
23 Garcia Lucas -> 71min 28 Mäkitalo Mika
25 Njoku Philip -> 65min 6 Kanakoudis Petros
33 Varmanen Tatu

Vaihdossa

1 Koponen Jere (mv)
10 Gnabouyou Guy
17 Mombilo Kevin
22 Hoskonen Arttu

ILVES

Kentällä

1 Hilander Mika (mv)
2 Hynynen Antti (c)
4 Aspegren Felipe
6 Ayarna Reuben
8 Järvinen Iiro -> 71min 45 Noubissi Marius
9 Rahimi Youness -> 62min 15 Ala-Myllymäki Lauri
11 Ngueukam Ariel
13 Mensah Baba
14 Siira Tuure -> 87min 7 Matrone Marco
16 Miettunen Tatu
20 Tamminen Eero

Vaihdossa

5 Tanska Jani
18 Lehtonen Aleksis
19 Juuti Jaakko
32 Kuusinen Antti (mv)Seuraava ottelu


ILVES vs. ROPS su 10.9. klo 15:00 Tammelan stadion

-> ENNAKKOLIPUNMYYNTILue myös