Raportti: Ilveksen viimeistely oli tehotonta Honkaa vastaan

Mestaruussarja pyörähti käyntiin maaottelutauon jälkeen. Ilves ei oikein saanut itsestään irti parastaan ja Hongan vahva puolustus pystyi estämään kotijoukkueen maalinteon.

Ensimmäinen puoliaika:

Honka aloitti erittäin vahvasti ja Ilves joutui puolustuskannalle. Vieraiden kova rynnistys palkittiin 11 minuutin kohdalla, kun Mikko Sumusalo pääsee iskemään pallon ohi Mika Hilanderin pitkän pallorallin jälkeen.

Tämän jälkeen Ilveskin pääsi paremmin peliin mukaan ja pystyi kyllä rakentamaan hyviä hyökkäyksiä kohti espoolaisten maalia. Tiemoko Fofana pelasi erittäin pirteästi ja Felipe Aspegren teki kovasti töitä oikealla laidalla. Keskityspallot eivät kuitenkaan löytäneet tietään ilvesläisten päihin, vaan Honka pystyi katkomaan ja purkamaan tamperelaisten yritykset tehokkaasti.

Myöskään erikoistilanteet eivät tällä kertaa onnistuneet Ilvekseltä. Kulmapotkut ja hyviltäkin paikoilta lauotut vapaapotkut olivat selvästi heikompia mitä tällä kaudella aikaisemmin on joukkueelta nähty.

Toinen puoliaika:

Ilves aloittaa toisen jakson terävästi, mutta saa kylmää vettä niskaansa jo neljän minuutin pelaamisen jälkeen. Honka pääsee vastahyökkäykseen ja Borjas Martin yllättää kaikki roikkopallollaan, joka leijuu yli Hilanderin maalin takanurkkaan.

Ilves kyllä jatkaa pallonhallintaa ja pystyy pitämään palloa hyökkäysalueella, mutta Hongan puolustus pystyy pitämään keltapaidat poissa parhaimmilta tekopaikoilta. 55 minuutin kohdalla Ilves tekee ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Ilari Mettälä juoksee Tuure Siiran tilalle.

Vaihto ei kuitenkaan tuo haluttua muutosta pelaamiseen, kuten ei myöskään 73 minuutin kohdalla tehty tuplavaihtokaan. Tuolloin Eero Tamminen ja Jacques Haman korvaavat Iiro Järvisen sekä Fofanan.

Ilves ei missään vaiheessa saa maalitiliään avattua ja Honka pystyy loppuminuutit jopa hyökkäämään ja luomaan vaarallisia tilanteita ilvesmaalille. Päätösvihellyksen soidessa taululla on 0-2 lukemat.

Koutsin kommentit:

Jarkko Wiss oli luonnollisesti pettynyt tulokseen, mutta totesi paremman joukkueen voittaneen.

  • Kyllä tänään Ilves häviää paremmalle joukkueelle. Kenttä oli tosi nopee ja me oltiin yksilötaidossa selkeesti jäljessä
  • Olen vähän ihmeessäni tämän päivän esityksestä. Meillä oli tosi hyvä treeniviikko ja maaottelutauko.

Jacques Haman (kuva: Arno Hämäläinen)

Ilves vs. FC Honka 0 – 2 (0 – 1)

11’ Sumusalo

49’ Borjas Martin

Yleisömäärä: 2864

IS Tähdet:

*** Borjas Martin, Honka

** Henri Aalto, Honka

* Hervas, Honka

Kokoonpano:

1 Hilander Mika (mv) ©

13 Baba Mensah

16 Miettunen Tatu

3 Tomas Diogo

8 Järvinen Iiro <- 73’

14 Siira Tuure <- 55’

4 Aspegren Felipe

60 Addy David

5 Jair

10 Ala-Myllymäki Lauri

26 Fofana Tiemoko <- 73’

11 Haman Jacques -> 73’

9 Mettälä Ilari -> 55’

20 Tamminen Eero -> 73’

6 Ojala Matias

12 Luukkanen Johannes

Lue myös