Raportti: KTP taisteli loppuun asti, mutta Ilveksen johto piti

Maximo Tolonen vauhdissa. (kuva: Jimi Soinila)

 

Lauantai-iltana Ilves isännöi Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussutta FC KTP:tä harjoitusottelussa. Molemmat osapuolet ovat joukkueen rakennuksessaan enemmän tai vähemmän vielä kesken, mutta Pirkkahallilla nähtiin vauhdikasta futista. Pelillisesti ja tuloksellisesti niskan päällä ollut Ilves näytti pitävän nollapelin, kunnes viimeisillä minuuteilla kotkalaiset kampesivat kaksi maalia ja kavensivat loppulukemiksi 3–2.

 


Avausjakso

Suomen virallisen satamakaupungin nimeä kantavan Kotkan ja Pohjoismaiden suurimman sisämaakaupungin Tampereen välillä on ollut suhteellisen paljon pelaajaliikennettä viime vuosina.

Toissa kaudella Ilvestä edustanut laitahyökkääjä Aleksi Tarvonen on palannut kasvattiseuraansa ja oli tänään KTP:n avauskokoonpanossa. Tupsukorvia aiemmin edustaneet laituri Antti Mäkijärvi (2015) sekä keskikentän keskustan Thomas Agyiri (2017) olivat niin ikään raitapaitojen vahvuudessa. Toiseen suuntaan vaihdoksen on puolestaan tehnyt Tuomas Ollila, joka hääri tänään Ilveksen vasempana wingbackina.

Ottelu lähti käyntiin hyvällä tempolla. Keltapaidat prässäsivät ärhäkkäästi, eivätkä päästäneet sarjanousijoita helpolla. Kotkalaisille oli vaikeuksia päästä hallitusti ylös omalta alueeltaan.

Maalihanat aukesivat 27. minuutilla. Hyvän potkutekniikan omaava Maximo Tolonen lähetti kulmapotkun oikealta laidalta. Pallo leijaili taka-alueelle, jossa ylös noussut toppari Mikael Almén oli valppaana. Kelpo pusku kaartoi maalivahti Anton Lepolan ulottumattomiin ja verkon perukoille.

Pahasta topparipulasta kärsinyt KTP oli paineen alla, eikä puolustus kestänyt aivan tauolle asti ilman takaiskuja. 44. minuutilla 20-vuotias Käpylän Pallon kasvatti Ollila pamautti komean osuman suoraan Joona Vetelin keskityksestä. Volleyveto heilahti näyttävästi yläkulmaan.


Toinen jakso

Pienen tauon jälkeen Ilves pyöräytti lähes kokonaan uuden kentällisen miehiä kentälle. Tunnin pelin jälkeen taululle merkattiin jo 3–0-lukemat, kun Eemeli Raittinen upotti matalan putin maalinedustalta sisään. Veteli käynnisti nopean hyökkäyksen keskialueelta, uusi sopimuspelaaja Eetu Vertainen ajoi sisään boksiin ja Raittinen hyödynsi sivusiirrosta auenneen namupaikan.

Kotijoukkueella oli useampikin mahdollisuus lisätä maalimääräänsä. Vertainen väläytteli taidokkaita peippailuja ja olisi iskenyt pallon alakulmaan ilman Asier Arranzin viime hetken blokkausta. Testipelaaja Jean-Jaurès Gbé Vigorilla oli puolestaan jo tyhjä maali edessään, mutta sijoitus karkasi takatolpalta ohi.

Ilveksen maalia vartioinut Rasmus Leislahti joutui antautumaan vielä loppuhetkillä kahdesti. 85. minuutilla yläalueen vapaapotku johti maalinedustahässäkkään, jossa irtopalloon ehti päineen väliin Anton Eerola. Puskukavennuksen jälkeen pari minuuttia myöhemmin Agyri potkaisi kulmapotkun jatkotilanteesta kierteisen kaukovedon noin 20 metristä yläkulmaan.

Tapahtumarikkaan lopun myötä ottelu päättyi 3–2-lukemiin. Kissapeto otti kalenterivuoden neljännen voittonsa, mutta sai samalla opetuksen, että selkää ei voi suoristaa ennen kuin loppuvihellys on kajahtanut.


Koutsin kommentit

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli kevein mielin ottelun päätyttyä. Rankka harjoitusviikko päätettiin hyvään peliharjoitukseen.

Peli oli ihan ok. Rasitus totta kai vähän näkyy, ensimmäisellä jaksolla oli huolimattomuutta syötöissä. Matsin edetessä parannettiin, tosin ihan lopussa erikoistilanteiden puolustaminen olisi voinut mennä paremminkin. KTP pelasi eri muodolla kuin aiemmat talven vastustajamme, joten saimme taas hieman uutta tuntumaa.

Kaikilla joukkueilla on vielä tulossa muutoksia pelaajistoon. Meillä on kokonaisuudessaan hyvä tilanne ja olemme hyvässä kunnossa. Pikkuhiljaa aletaan lisätä kilpailullisuutta treeneissä ja kohta onkin sitten jo Suomen Cupin matsit edessä, Wiss päättää.

 

Maalintekijät:
27′ Almen 1–0, 44′ Ollila 2–0, 60′ Raittinen 3–0, 85′ Eerola 3–1, 87′ Agyiri 3–2

Ilveksen kokoonpano:
1 Leislahti
2 Ollila -> 46′ 17 Pietola
4 Aspegren (c) -> 46′ 21 Gbe Vigori
5 Katz -> 46′ 13 Mensah
6 Arifi -> 46′ 14 Siira
7 Veteli -> 75′ 8 Jäntti
8 Jäntti -> 46′ 32 Vertainen
10 Tolonen -> 46′ 18 Raittinen
11 Sarr -> 46′ 19 Mömmö
15 Almen -> 75′ Katz
20 Rautiola -> 46′ 25 Kyllönen

Lue myös