Ennakko: Sarjakausi käynnistyy lauantaina Kuopiossa

kups1
KuPS – Ilves la 9.4. klo 16:00 Savon Sanomat Areena, Kuopio.
(IS Extra näyttää ottelun suorana lähetyksenä TÄSTÄ.)

Veikkausliiga 2016 käynnistyi viime viikonloppuna parilla ottelulla, mutta suurin osa joukkueista avaa sarjakautensa tänä viikonloppuna. Ilves matkustaa lauantaina Kuopioon, missä isäntäjoukkueena toimii KuPS.

Joukkueet kohtasivat helmikuussa Liigacupin ottelussa Pirkkahallissa ja tuolloin Ilves oli parempi numeroin 2-1. KuPsin maalintekijänä toimi Juha Hakola ja Ilveksen molemmista osumista vastasi Mika Lahtinen. Viime kaudella Ilves ja KuPS kohtasivat Veikkausliigassa kolme kertaa. Heinäkuussa Tammelassa Ilves voitti Tammelassa 1-0 ja syyskuussa muutaman päivän sisään Ilves voitti ensin Tammelassa 1-0 ja heti perään Kuopiossa 1-2.

Kotijoukkue KuPS

KuPS pelasi viime tiistaina Tampereella TPV:tä vastaan Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa, joka eteni aina jatko-otteluun asti. Lopulta KuPS otti 2-3-vierasvoiton Tuomas Rannankarin, Juha Hakolan ja Saku Savolaisen maaleilla, ja joukkue etenee 6. kierrokselle.

Marko Rajamäen luotsaamalla KuPSilla on kasassa viime kauteen verrattuna varsin uudistunut joukkue. Viime kaudella polvensa telonut kapteeni ja keskikentän rytmittäjä Petteri Pennanen on taas pelikunnossa. Maalinsuulle on hankittu nuori itävaltalainen Johannes Kreidl ja puolustuksessa Babacar Diallo-Azubuike Egwuekwe on kova kaksikko Veikkausliigaan.

Keskikentällä energinen Hakola ja uusi hankinta, mielenkiintoinen konkari Mika Ääritalo, ovat kuopiolaisten avainpelaajia. Hyökkäyksessä uusi nigerialaispelaaja Gbolahan Salami saattaa osoittautua timanttiseksi hankinnaksi.

Ilveksellä hyvä terveystilanne

Jarkko Wissin luotsaama Ilves pelasi puolestaan viime perjantaina Valkeakoskella FC Hakaa vastaan Suomen Cupin 5. kierroksella. Joukkueet tahkosivat 120 minuuttia ilman maaleja ja lopulta Haka oli rankkarikisassa parempi edeten 6. kierrokselle.

Ilves pääsee Kuopioon lähes parhaalla kokoonpanollaan. Silmäleikkauksestaan toipunut keskikentän Marco Matrone on jälleen tikissä ja reisivammansa kuntoon hoitanut puolustaja Heikki Aho on hänkin kehissä. Uusi ghanalaiskeskikenttämies Reuben Ayarna nähdään Ilveksen myös kokoonpanossa Kuopiossa. Varmuudella pois on ainoastaan laitapelaaja Jaakko Juuti kuumeen takia.

”Terveystilanteemme on varsin hyvä ja treeneissä on ollut vahva syke. Olemme päässeet pelaamaan 11 vs. 11 -pelejä ja nyt jos koskaan on aika laittaa kroppaa likoon sekä ottaa ja antaa iskuja. Korvaavia pelaajia kyllä löytyy jokaiselle pelipaikalle.”

”KuPS on mielenkiintoinen vastustaja. Olen nähnyt joukkueen pelejä aika paljon tässä talven ja kevään aikana. Kuopion ei-ihan-uusi tekonurmi luo myös omat ulottuvuutensa ja meidän pitää huomioida ne pelaamisessamme. Odotan tasaista ottelua” kommentoi päävalmentaja Wiss.

—–
KuPS – Ilves la 9.4. klo 16:00 Savon Sanomat Areena, Kuopio.
(IS Extra näyttää ottelun suorana lähetyksenä TÄSTÄ.)
—–

La 9.4. muut Veikkausliigan ottelut klo 16:00:
PK-35 Vantaa – HIFK
FC Inter – FC Lahti
IFK Mariehamn – RoPS
PS Kemi – SJK

Lue myös