Ennakko: Suomen Cup jatkuu lauantaina Jyväskylässsä

Viime kaudella Tammelassa juhlittiin 2-1-voittoa

Ilves matkustaa lauantaina JJK:n vieraaksi Suomen Cupin toisessa ottelussaan. Peli vihelletään käyntiin klo 13:30 Jyväskylän Vehkahallilla.

Ilves ja JJK kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa liigatasolla viime kaudella. Molemmat joukkueet voittivat yhden kotipelin ja kerran päädyttiin tasapeliin. Viininpunaisten visiitti pääsarjassa jäi kuitenkin yhden kauden mittaiseksi, joten tänä vuonna Jyväskylässä pelataan Ykköstä. Suomen Cupin lohkovaiheessa joukkueet kohtasivat myös vuosi sitten, kun Ilves haki Jani Tanskan puskumaalilla 0-1-vierasvoiton.

Yhteistä historiaa löytyy lisäksi yksittäisten pelaajien kautta. Tupsukorvien joukkueesta Eero Tamminen, Iiro Järvinen ja Aleksis Lehtonen ovat JJK-kasvatteja. Tampereella pitkään viihtynyt ja Ilvestä vuosina 2014-2016 edustanut Tomi Petrescu on nykyään tärkeässä roolissa kettupaitojen keskikentällä.

Viikko sitten JJK voitti cup-avausottelussaan GrIFK:n 2-0 Mikko Mannisen ja tuoreen sopimuspelaajan Mikko Ala-Porkkulan osumilla. Kokeneiden pelaajien rintamalta mm. Manninen ja kapteeni Tommi Kari näyttivät esimerkkiä nuoremmilleen. Ilves puolestaan kaatoi Pirkkahallilla FC Viikingit vakuuttavasti 3-0. Pirteästi esiintyneet Lauri Ala-Myllymäki, Jusif Ali ja Marius Noubissi vastasivat maalinteosta. 18-vuotias Johannes Luukkanen piti nollat tolppien välissä. Maalirikkaan voiton myötä Ilves johtaa C-lohkoa JJK:n ollessa toisena.

 – Ottelumme JJK:ta vastaan ovat olleet tasaisia. Meillä oli pelissämme paljon onnistumisia viikko sitten ja siitä on hyvä jatkaa helmikuun koitoksiin, päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa.

JJK – Ilves
lauantaina 3.2. klo 13:30 Vehkahallilla
Ruutu+ lähettää ottelusta selostetun LIVELÄHETYKSEN

Lue myös