Tiemoko Fofana lähestyy pelikuntoa

 

Viime syksynä polvensa loukannut hyökkääjä Tiemoko Fofana lähestyy pelikuntoa. Hänen kuntoutuksensa on edennyt siihen pisteeseen, että lopputarkastus on suoritettu ja lääkäriltä on saatu lupa täysipainoiselle paluulle joukkueharjoituksiin. ”Fofalle” suoritetut lihasvoima- ja nopeustestit osoittavat, että hänen voimatasonsa ja nopeusominaisuutensa ovat tällä hetkellä samalla tasolla kuin ennen viime syksyistä loukkaantumista.

 

”Fofa” on jo osallistutunut joihinkin joukkueen pallollisiin harjoituksiin muutaman viikon ajan, mutta kaikki kontaktia sisältävät harjoitukset on vielä toistaiseksi jätetty väliin. Seuraavan kahden-kolmen viikon aikana hänen harjoituskuormaansa ja osallistumistaan täysipainoisesti kaikkiin joukkueharjoituksiin lisätään asteittain. Mikäli kaikki menee suunnitellusti, on hän täysin pelikuntoinen Veikkausliigan alkaessa huhtikuun alussa.

 

Kolme pelaajaa sivussa loukkaantumisten vuoksi

 

Loukkaantumisten vuoksi tällä hetkellä sivussa ovat Aleksi Tarvonen, Samuel Afum ja Felipe Aspegren. Nopeimmin heistä pelikuntoon tulee Suomen Cupin ottelussa KPV:tä vastaan kovan iskun jalkaansa saanut Felipe Aspegren, joka on tämän hetken tietojen mukaan sivussa noin 2 viikkoa. Tällä hetkellä ”Felppu” harjoittelee kevyesti oman ohjelman mukaisesti ja paluu joukkueharjoituksiin tapahtuu maaliskuun alussa.

 

Täksi kaudeksi KTP:stä Ilvekseen siirtynyt hyökkääjä Aleksi Tarvonen kärsii lihasvammasta, joka pitää hänet sivussa harjoituksista ja otteluista vielä noin 4-5 viikon ajan.

 

Ghanalaishyökkääjä Samuel Afum kävi keskiviikkona pienessä polven puhdistusoperaatiossa. Operaatio sujui erinomaisesti ja hänen odotetaan palaavan joukkueharjoituksiin noin neljän viikon kuluttua.

Lue myös