Diogo Tomás ennakoi kauden viimeistä kotiottelua


Ilves kohtaa sunnuntaina kauden viimeisessä kotiottelussa FC Lahden. Pronssisijoitus on edelleen mahdollinen ja sitä janoaa myös Ilves-kasvatti Diogo Tomás.

 – Kyllähän se harmittaa, että hävisimme viime pelin KuPSille. Teoreettiset mahdollisuudet pronssimitaliin ovat kuitenkin olemassa, joten annamme aivan varmasti kaikkemme. Kausi ei ole vielä ohi, Tomás painottaa.

Tomás debytoi seuran edustusjoukkueen paidassa Veikkausliigassa lokakuussa 2015 kauden viimeisessä ottelussa FC KTP:tä vastaan pelaten täydet 90 minuuttia. Varsinainen läpimurto antoi kuitenkin odottaa itseään, ja sen 21-vuotias toppari on nyt tehnyt ryminällä. Tältä sesongilta kasassa on 25 liigaottelua, yksi maali ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

 – Omalta osaltani kaipaan otteisiini vielä lisää tasaisuutta. Ailahtelua todella hyvän ja heikon pelin välillä on liikaa. Kokonaisuuteen ja joukkueeseen olen kuitenkin todella tyytyväinen. Tästä on hyvä rakentaa tuleviakin vuosia ajatellen. Tällä pelaajistolla ja valmennuksella suunta on selkeästi ylöspäin.

 – Esimerkiksi Eero Tamminen on omasta mielestäni ollut merkittävä tekijä hyökkäyksessä. Omassa päässäkin meillä homma toimii ja yhteispeli puolustajien kanssa sujuu hyvin. Tosin osaa pakeista joudun katselemaan vähän liian usein kentän ulkopuolellakin, kun nuo Felppu (Felipe Aspegren) ja Tarkka (Tariq Kazi) tulevat aina kyydilläni treeneihin, Tomás heittää pilke silmäkulmassa.

Ilveksen juniorimyllyn läpikäynyt Tomás on työteliäs ja kookas pelaaja, joka laittaa kroppansa likoon. Hän ei kärsi tekemisen puutteesta vapaa-ajallakaan.

 – Pelaamisen ohella opiskelen yliopistolla. Koen sen helpoksi järjestelyksi. Jalkapallo tulee aina ykkösenä, mutta mielestäni on hyvää vastapainoa tehdä samalla muutakin tavoitteellista. En ikinä jättäisi mitään Ilveksen tapahtumaa väliin, joten illat kirjastolla venyvät joskus aika pitkiksi. Parhaimmillaan opinnot täydentävät hyvin urheilu-uraakin esimerkiksi talousasioiden osalta.

Kauden viimeinen esiintyminen kotikaupungin yleisön edessä saa nuorukaisen innostumaan.

 – Lahti on potentiaalinen joukkue, jota vastaan pääsee taistelemaan. Syksyisessä Tammelassa on luvassa paljon kaksinkamppailuja ja liukutaklauksia. Sehän sopii minulle, Tomás virnistää.

 – Viimeinen kotipeli antaa lisäbuustin. Haluamme jättää yleisölle mieliin positiivisen kuvan loppuun asti taistelevasta Ilveksestä.

Jälleen korkeimmalla!Ilves – FC Lahti  su 21.10. klo 14.30 Tammelan stadion

Lipunmyynti »

Otteluisäntänä liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressi

Lue myös