Vaiherikas kausiavaus päättyi lopulta pistejakoon

Ilves – FC Lahti

1 – 1  (1 – 0)

Ilveksen kuuma kauden avaus sisälsi mm. torjutun rangaistuspotkun, kaksi ulosajoa ja loppuhetkien tasoituksen.

Tilastot

19’ Matrone 1-0
88′ Sadat 1-1

Varoitukset, Ilves: Tanska, Tendeng
Varoitukset, FC Lahti: Helmke x2
Ulosajot, Ilves: Hilander
Ulosajot, FC Lahti: Helmke

Yleisöä: 3051

IS-tähdet
*** Marco Matrone
** Reuben Ayarna
* Tatu Miettunen

Pancho Villan nälkäinen pelaaja Marco Matrone
Hookin tulinen pelaaja Antti Hynynen

Ottelupöytäkirja (linkki tulospalveluun)

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tästä linkistä suoraan päivän kertoimiin. (Tuet Ilvestä käyttämällä tätä linkkiä)

Upean ottelun pelannut Marco Matrone tuuletti maaliaan koko Ilves-lauman kanssa.

Ensimmäinen jakso tunteiden vuoristorataa

Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti, vaikka uusi alusta vaati molemmilta joukkueilta totuttelua. Hallikausi keinonurmella on nyt ns. menneen talven lumia. Ratinan stadionin nurmi on vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen loistavassa kunnossa.

18 peliminuutin kohdalla Marco Matrone iski Ilveksen johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Maalinedustalle noussut toppari Jani Tanska pudotti keskityspallon kollegalleen Tatu Miettuselle, jonka vedon lahtelaisten maalivahti Aleksandr Vasuitin pystyi vielä jaloillaan torjumaan. Irtopallossa oli kuitenkin ensimmäisenä Matrone, joka luuti riparin armotta sisään.

Riemukkaan johtomaalin jälkeen peli hieman rauhoittui. Herättelyä oli kuitenkin luvassa. Reilu puolituntinen oli takana, kun Youness Rahimi kaatui kaksinkamppailutilanteessa Lahden rangaistusalueella. Pelin annettiin jatkua, ja mustapaidat käynnistivät nopean vastahyökkäyksen oikean laidan kautta. Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Stenio sai pallon haltuun boksin kulmalla. Jani Tanskan prässätessä Stenio tunsi käden olallaan ja kellahti maahan. Tilanteesta tuomittiin pilkku ja varoitus. Pelastajaksi nousi kuitenkin maalivahti Mika Hilander, joka torjui Hendrik Helmken laukoman rangaistuspotkun upeasti tolpan juuresta.

Vain pari minuuttia myöhemmin sankarinviitta tahrautui. Lahden kulmapotkua seuranneessa kahakassa Hilander ja Loorents Hertsi ottivat yhteen pelitilanteen ulkopuolella. Kevyt kontakti päätä pidemmän Hilanderin olkapäähän, ja tällä kertaa maan pintaan päätyi kasvojaan pidellyt Hertsi. Suora punainen kortti lähetti ”Hilan” suihkuun. Vasta 18-vuotias debytantti Johannes Luukkanen vaihdettiin tolppien väliin. Ilves piti vajaamiehisenäkin maalinsa puhtaana taukovihellykseen asti.

Ensimmäiseltä puoliajalta puheenaiheiksi jäivät myös lahtelaiskapteeni Mikko Hauhian käsipallo boksissa sekä Igor Jovanovicin tönäisy Matronea päin. Kyseiset otteet pysyivät sääntöjen puitteissa, vaikkakin siellä rajamailla.

Toinen ulosajo ja maali tasaavat puntit

Toisella puoliajalla vierailija painoi kovaa päälle ja haki ahneesti tasoitusta, mutta todelliset maalipaikat olivat harvassa. Ilves vetäytyi puolustustaisteluun.

70. minuutilla pitkän iltapuhteen tehneen erotuomari Kalle Mäkisen käsi kävi jälleen rintataskulla. Ilves lähti rynnistämään purkupallon jälkeen vastaiskuun keskialueella. Hendrik Helmke veti jalat alta pallon kanssa karkumatkalle lähteneeltä Tucolta. Lahden tähtipelaajan synkkä ilta päättyi toisen varoituksen myötä ulosajoon.

Kotijoukkue oli juossut jo jalkansa hapoille, eikä saanut enää käännettyä peliä hallintaansa. Tasamiehinkin ”kuhnurit” saivat jatkettua myllytystä hyökkäyspäässä, mutta Ilves puolusti uhrautuvasti.

Väkevä taistelu ei kantanut aivan loppuun asti. Täyden peliajan lähestyessä loppuaan vasen laitahyökkääjä Santeri Hostikka tarjoili korkean keskityksen takatolpalle, josta hetkeä aikaisemmin kentälle vaihdettu Fareed Sadat nikkasi pallon ohi Luukkasen.

Tulikiven katkuinen kamppailu päättyi 1-1-tasatulokseen, joka pelitapahtumien valossa oli kutakuinkin oikeutettu. Päävalmentaja Jarkko Wissin ensikommentit ottelun jälkeen liittyivät pelituntumaan ja tuomariratkaisuihin, mutta hän ei syytellyt ketään.

  Alussa vastustajalla oli parempi tatsi nurmeen. Emme pelanneet yhtenäisesti joukkueena. On mielenkiintoista, että tänä päivänä pilkku tulee aika helposti. Totta kai punainen kortti ensimmäisellä puoliskolla muutti myös peliä. Siitä huolimatta Lahdella ei ollut paljon paikkoja, puolustimmme hyvin boksissa.

 – Loppua kohden meiltä hieman loppuivat paukut kesken. Emme saaneet kirivaihdetta enää päälle ja pallonliikuttelu kesti liian kauan. Vähän on kaksijakoiset tunnelmat, mutta tavallaan nyt on paha hiki hiottu pois. Onnistumisia ja parannettavaa löytyi, Wiss päättää.

Seuraava ottelu

SJK – Ilves 15.4. klo 15.00

Seuraava kotiottelu: Ilves – RoPS 22.4. klo 16.00


Uusi, upea Veikkausliigan kausi alkaa 5.4.2017. IS Extra tarjoaa sinulle nyt mahdollisuuden seurata KAIKKI Veikkausliigan ottelut netistä suorina lähetyksinä ja jälkitallenteina – ja vieläpä erityisen edulliseen kausikorttihintaan. Lähetykset ovat katsottavissa tietokoneella, tabletilla ja kännykällä, vaikkapa mökkilaiturin nokasta tai saunan terassilta!

Tilaa IS Extra tästä linkistä.


 

Kokoonpanot

Ilves

Avauskokoonpano


1 Hilander Mika (mv) -> 37min ulosajo
2 Hynynen Antti (c)
4 Aspegren Felipe
5 Tanska Jani
6 Ayarna Reuben
7 Matrone Marco
9 Rahimi Youness -> 39min 32 Luukkanen Johannes (mv)
10 Tendeng Emile Paul
11 Ngueukam Ariel -> 78min 14 Siira Tuure
16 Miettunen Tatu
Vaihtopenkki15 Ala-Myllymäki Lauri26 Hilska Antto -> 86min 18 Lehtonen Aleksis

Vaihtopenkki

15 Ala-Myllymäki Lauri
19 Juuti Jaakko
20 Tamminen Eero
27 Haukioja Martti

FC Lahti

Avauskokoonpano

3 Hauhia Mikko (c)
5 Jovanovic Igor
8 Nazimov Pavel -> 60min 21 Simonovski Marko
9 Garcia Dutra Stenio
10 Helmke Hendrik -> 70min ulosajo
11 Shala Drilon
16 Hostikka Santeri -> 90min 24 Voutilainen Paavo
22 Hertsi Loorents -> 82min 7 Sadat Fareed
23 Taimi Kalle
25 Kuningas Mikko
78 Vasiutin Aleksandr (mv)

Vaihtopenkki


12 Pakkanen Santeri (mv)
13 Malen Masa
17 Tapani Joona
28 Kekkonen Oskari

Lue myös