Vapaa viikonloppu – päävalmentaja Lahtinen avaa mietteitään kuluneesta kaudesta

”Lada” Lahtinen mietteliäänä. Kuva: Joope Erkkilä.

Kuinka kausi on omasta näkövinkkelistäsi sujunut, kun Kansallista Liigaa on seitsemän ottelua takana ja vielä 11 edessä? 

”Alkukausi oli vaikeahko tuloksellisesti, mutta pelaamisessa oli nähtävissä paljon hyviä asioita ja nyt viimeiset ottelut ovat olleet meiltä hyviä ja selkeitä voittoja. Pelaajille tietysti suurin kunnia tästä. Pelaajien harjoitusarjen tekemisen hyvä taso on siirtynyt suoraan otteluihin.”

Takana kaksi peräkkäistä voittoa TPS:stä sekä JyPKistä ja myös kauden ensimmäinen kotivoitto, minkälainen fiilis on nyt? 

Tietysti voitot antavat aina pisteiden lisäksi itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. Olemme hyvissä asemissa sarjataulukossa ja mikäli onnistumme tekemään tulosta kahdessa viimeisessä ensimmäisen kierroksen ottelussa, niin saamme hyvät asetelmat kauden jälkimmäiseen puoliskoon lähdettäessä. Olemme pyöräilytermein ’pääjoukon mukana’.”

Minkä joukkueen näkisit olevan ”päävastustaja”; samassa pisteissä olevan Hongan, sarjan viidentenä olevan PK-35 Helsingin vai jonkun muun? 

”Ei meillä ole selkeää päävastustajaa tai päävastustajia. Sarja näyttää olevan suhteellisen tasainen, enkä usko, että isoja eroja edes ehtii syntymään nyt kun kausikin on selvästi aiempia lyhyempi. Meidän tehtävä on valmistautua seuraavaan otteluun mahdollisimman huolellisesti, se on aivan sama kuka siellä on vastassa.”

Kerro oma näkemyksesi joukkueen hyvästä maalivahtitilanteesta, millainen on maalivahtien näyttämisen halu treeneissä?

”Maalivahtiosasto meillä on jopa poikkeuksellisenkin hyvä, mutta ihan samat asiat siellä pätevät kilpailun suhteen kuin muillakin pelipaikoilla. Joku pelaa muita enemmän ja toiset tietysti tekevät kaikkensa, jotta kampeavat itsensä sinne vuoren valtiaaksi. Kaikista kolmesta huokuu hyvällä tavalla se, että vaikka eivät olisi aloittavia veskareita niin elävät kuitenkin täysillä joukkueen mukana ja ovat todella motivoituneita jokaisessa harjoituksessa.”

Kun viikonloppuna ei tosiaan ole matsia, niin miten pieni tauko hyödynnetään? Treenataanko joitain tiettyjä asioita vai mennäänkö levon kautta? 

”Harjoittelimme keskiviikkoon saakka ja huilaamme loppuviikon. Harjoituksissa pääpaino oli pelipaikkakohtaisissa pelaamisen perustaidoissa. Niitä asioita me emme normaaliarjessa niin usein pysty harjoitusviikon aikana tekemään, joten nyt oli hyvä hetki tehdä rauhassa pelipaikoittain toistoja ja sitä kautta kehittää pelaajia ja pelaamista.

Loppuviikon lepo tulee tässä kohtaa erittäin hyvään vaiheeseen. Elokuu tulee olemaan raskas fyysisesti ja henkisesti, koska monella pelaajallamme koulu tai työt jatkuvat, joten sekin muuttaa arkea taas astetta raskaampaan suuntaan. Toivonkin, että mahdollisimman moni saa ajatukset pois jalkapallosta muutamaksi päiväksi.”

Ekstrana, vaikka Roosa Tuominen ei osunut viime ottelussa, niin tuleeko Tuominen voittamaan sarjan maalipörssin tänä vuonna? 

Roosa Tuominen joutuu näillä näkymin pidemmäksi aikaa sivuun loukkaantumisesta johtuen ja hänen kautensa on suurella todennäköisyydellä ohi. Meille tietysti tärkeä pelaaja ja iso menetys, mutta kuten viime ottelu hyvin osoitti, niin pystymme tehoihin myös ilman häntä.”

Kansallinen Liiga jatkuu ensi viikonloppuna, kun PK-35 Helsinki saapuu vieraaksi Tammelaan. Kahdeksannen kierroksen ottelu alkaa lauantaina 8. elokuuta kello 15.

Lue myös