VPS niukkaan vierasvoittoon Pirkkahallissa

Ilves – VPS 0-1 (0-1)

38′ Loorents Hertsi, 0-1

Pallonhallinta: 65%-35%
Maalipaikat: 3-2
Kulmat: 5-1
Yleisöä: 500

Keltaiset kortit, Ilves: Mika Hilander, Antti Hynynen, Marco Matrone
Keltaiset kortit, VPS: Graig Hill

Erotuomari: Oskari Hämäläinen

Pirkkahallissa pelattiin lauantai-iltapäivällä jännittävä Liigacupin kamppailu, missä Ilves sai kotiavauksessaan vastaansa vaasalaisen VPS:n. Ottelu päättyi lopulta vieraiden 0-1-voittoon.

Tasainen avausjakso ja tunteita herättänyt pilkku

Ottelu käynnistyi vaasalaisvieraiden lievällä hallinnalla. Ilves sai luotua loistavan maalipaikan 15. minuutilla, kun Marco Matrone jakeli keskialueelta kuvankauniin läpisyötön VPS-pakkien väliin, mutta Antto Hilskan sijoitus lipui harmittavasti oikeata tolppaa nuollen ohi.

VPS:n ensimmäinen tilanteenpoikanen avautui 20. minuutilla. Ilves-maalivahti Mika Hilander kuitenkin torjui Eero Tammisen 25 metristä lähteneen kovan vapaapotkulaukauksen. Ilveksen Hilska oli 27. minuutilla uudestaan vaarallisena, mutta VPS-molari Graig Hill ehti viime hetkillä väliin. Ilves hyökkäsi vaarallisesti oikealta laidalta 35. minuutilla ja lopulta Mikael Soisalo syötti maalinedustalle kapteeni Antti Hynyselle, mutta laukaus heilahti kymmenen metriä yli.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin 38. minuutiila. VPS-hyökkääjä Andre Clennon tavoitteli palloa boxissa ja samaan aikaan Ilves-maalivahti Hilander tuli vastaan. Hila otti pallon syliinsä, jonka jälkeen tuli yhteentörmäys. Erotuomarin päätös oli tyly – pallo pilkulle. Loorents Hertsi laukoi pallon varmasti maaliin ja 0-1 siihen.

Ilves hallitsee ja VPS puolustaa tiiviisti

Pirkkahallin kotiyleisö ja Ilveksen kenttäpelaajat vaativat kovaäänisesti rankkaria heti toisen jakson alussa, kun Soisalo kampattiin boxissa. Erotuomari ei tilanteeseen puuttunut ja VPS selvisi säikähdyksellä. Pari minuuttia myöhemmin vieraiden maalintekijä Hertsi oli hyvässä maalipaikassa, mutta Hilanderin tyylikäs jalkatorjunta piti numerot samoina.

Jos oli ensimmäinen jakso tasainen, niin toisella jaksolla Ilves piti palloa jatkuvasti. VPS:n joukkuepuolustaminen oli kuitenkin erinomaista ja oikeita rakoja oli haastavaa löytää. Rajusti Ilveksen keskikentällä taistellut Matrone pääsi 70. minuutin hujakoilla tykittämään 20 metristä vastapalloon, mutta meni oikealta ohi. Pian tuon Ilveksen jälkeen uusi puolustajahankinta Felipe Aspegren vaihdettiin kentälle ja kyseessä oli hänen Ilves-debyytti!

Ottelun loppua kohden Ilveksen painostus vain kasvoi ja VPS ei montaa kertaa päässyt edes hyökkäämään. Ilves sai vielä lisäajan viimeisellä sekunnilla erinomaisen tasoituspaikan, mutta kapteeni Hynynen ohjasi pallon muutamasta metristä harmittavasti yli maalin. VPS:lle siis 0-1-vierasvoitto.

Kommentit pelistä

Ilveksen keskikentällä vahvasti taistellut Marco Matrone käänsi katseet jo keskiviikon kotipeliin.

”Tiukka ja välillä kuumakin ottelu. Oli kiva pelata, mutta tietysti jäi aika pahasti hampaankoloon tämä niukka tappio. Olisimme kyllä voineet kaivaa meille suotuisamman tuloksen. Kova ja fyyninen ottelu. Välillä oli vauhtia enemmän kuin järkeä eli ihan tyypillistä näin talvella. Paransimme pelin edetessä ja toinen jakso oli meiltä hyvää. Ainoa mikä jäi puuttumaan, oli se maali.”

”VPS puolusti tiiviisti ja he valuivat aika syvälle, jolloin emme oikein löytäneet tiloja. Muutama maalipaikka siinä saatiin, mutta niissä ei onnistuttu. Viimeisellä kolmanneksella olisi pitänyt pystyä saamaan vielä vähän enemmän aikaiseksi. Kotipeli RoPSia vastaan tulee onneksi nopeasti ja toivottavasti olemme iskussa keskiviikkona.” kommentoi Matrone.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen joukkueensa toiseen jaksoon.

”Tämä oli kaksijakoinen ottelu. Ensimmäinen jakso oli ehkä vähän Vepsun pallonhallintaa, jonka jälkeen muutimme selkeästi omaa ajastustamme ja aloimme prässätä kovempaa ja liikutimme palloa. Toinen jakso oli täysin meidän. Vepsu puolusti hyvin joukkueena ja murtautuminen oli meillä vaikeaa.”

”Kuitenkin talvella mieluummin häviää tällä tavalla kuin vain selviytyisi peleistä. Pelissämme on edelleen hyvää ja huonoa. Tottakai syöttötyöskentelymme voisi olla parempaa, mutta saimme tehtyä selkeän tason- ja vauhdinnoston toiselle jaksolle. Keskiviikkona jatketaan Pirkkahallissa ja silloin metsästetään jälleen pisteitä. Se on hyvä, että pelejä tulee tiiviisti, sillä niin niitä tulee kesälläkin. Voimme vähän tehdä rotaatiota ja samalla katsoa, miten pelaajat palautuvat.” kommentoi Wiss.

Seuraava Liigacupin ottelu heti tulevana keskiviikkona:
Ilves – RoPS ke 10.2. klo 18:00 Pirkkahalli, Tampere


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
25 Antti Koskinen (73’ 4 Felipe Aspegren)
16 Tatu Miettunen 
6 Samu Nieminen
2 Antti Hynynen C
22 Emile Paul Tendeng
7 Marco Matrone
15 Lauri Ala-Myllymäki (81’ 3 Heikki Aho)
11 Mikael Soisalo (56’ 14 Tuure Siira)
10 Tomi Petrescu (56’ 19 Jaakko Juuti)
20 Antto Hilska (56’ 23 Mika ”Lada” Lahtinen)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
18 Diogo Tomas

VPS:

1 Graig Hill
5 Mikko Viitikko
7 Eero Tamminen (79’ 21 Arttu Nuutinen)
8 Veli Lampi
9 Juho Lähde
11 Pyry Soiri
14 Kevin Peth
18 Andre Clennon (70’ 13 Samu Alanko)
19 Nikko Boxall
20 Aatu Laatikainen
22 Loorents Hertsi (63’ 10 Steven Morrissey)

VPS:n muut vaihtopelaajat:
12 Juuso Kevari

Lue myös