Wiss ja Ayarna ennakoivat kauden viimeistä kotipeliä

Tasapainottava ankkuri


Reuben Ayarna
on insinööri Ilveksen konehuoneessa. Keskikentän keskustassa viihtyvä ghanalainen katkoo vastustajan syötöt ja pallonriiston jälkeen rakentaa peliä ylöspäin.

Toista vuottaan tupsukorvia edustava Ayarna on pelannut tällä kaudella 29 ottelussa. Ainoastaan maalipyssy Tucolla on yksi peli enemmän. Hyvistä peliesityksistä jaettavia IS-tähtiä on kertynyt 25 kappaletta, joka on toiseksi eniten IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkan jälkeen.

31-vuotiaan konkarin otteista huokuu kansainvälinen kokemus. Ilveksen kapteenistoonkin kuuluva Ayarna ei pelkää korottaa ääntään kentällä tai pukukopissa.

 – Pyrin kokemuksellani auttamaan joukkuetta. Meillä on paljon lupaavia nuoria pelaajia joukkueessa. Koetan aina olla positiivinen ja rohkaisen heitä ottamaan kaiken irti potentiaalistaan. En halua pomottaa ketään, vaan kyse on siitä, että jokainen ymmärtää omat vahvuutensa.

 – Kun teet sitä mitä osaat ja teet sen hyvin, niin koko joukkue menestyy. Muussa tapauksessa saatan huutaa tai käydä kanssasi pitkän keskustelun, Ayarna virnistää.

Viime sunnuntaina Ilves otti tärkeän voiton KuPS:sta. Ayarna sai keskikentän kamppailuissa kovia taklauksia osakseen, mutta hän ei hevillä luovuta.

 – Se kuuluu lajin luonteeseen. Sinua tönitään kumoon, mutta nouset aina vain ylös ja jatkat taistelua. Et saa antaa periksi. Viime pelissä oli kivuliaat hetkensä ja jouduin hoidettavaksi. Tutkimuksissa ei kuitenkaan ilmennyt mitään vakavaa ja tunnen oloni jo hyväksi. Ei muuta kuin eteenpäin.

Perjantaina koittaa kauden viimeinen näytös Tammelan yleisön edessä, kun PS Kemi saapuu vierailulle.

 – Kyseessä on viimeinen kotipeli, joten ilmassa on jännitystä. Erityinen hetki kaikille. Uskon, että faneja tulee paljon paikalle. Meidän täytyy näyttää heille parastamme. Voitolla varmistamme top3-sijoituksen. Se vaatii kovaa työtä loppuun asti, Ayarna muistuttaa.

Wiss luottavaisena kauden huipennukseen

Päävalmentaja Jarkko Wiss tiedostaa vastustajan hyökkäysvoiman. Toukokuussa PS Kemi mätti Tammelassa neljä maalia, mutta tällä kertaa vastaavaa temppua tuskin nähdään. Ilves on pitänyt hyvän vireen päällä läpi syksyn.

 – Kemi on vaarallinen joukkue, jolla on oma selkeä tyylinsä. Heillä on isokokoinen hyökkääjä, jonka ympärille peli paljon perustuu. Ei välttämättä ole kiinni siitä, miten ykköspallo hoidetaan, vaan mitä sen ympärillä tapahtuu. Kemin laiturit ovat olleet hyvässä iskussa ja hyvä kymppipaikan pelaaja. Meiltä puuttuu voitto heitä vastaan tältä kaudelta, joten sitä lähdetään korjaamaan, Wiss kertoo.

 – Ei tässä vaiheessa kautta enää mitään uutuuksia tai hienouksia keksitä. Päivän vire ja halu voittaa asioita ratkaisevat viime kädessä. Kaikki tiedostavat tilanteen missä mennään. Pääasia on, että pystymme omaan rentoon hyvään suoritukseen. Neljässä viime pelissä on ollut erityisen hienoa se, että päästimme vain yhden maalin omiin ja sekin oli rankkari. Pakettimme on pysynyt hyvin kasassa.

Veikkausliigaa on jäljellä kaksi kierrosta ja viheriöllä tarvitaan vastuunkantajia. Tupsukorvia on periaatteessa yli kaksi kentällistä käytettävissä.

 – 22 kenttäpelaajaa oli keskiviikkona mukana treeneissä, eli hyvältä näyttää. Parin pelaajan kanssa tarkastelemme pelikuntoa lähempänä perjantaita. Kauden rasitus tuntuu, mutta nyt pitää vain purra hammasta. Mitataan kaikki irti, mitä lähtee.

 – Toivottavasti yleisö valitsee perjantai-iltana Tammelan, vaikka vähän paleltaisikin. Me lämmitämme heidät sitten siellä, Wiss lupaa.

> Linkki lipunmyyntiin


Ilves – PS Kemi
Pe 20.10. klo 18.30
Tammelan stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

Lue myös