Wiss ja Tamminen ennakoivat vaarallisia vaasalaisia

Tammisen rynnistykset puhkovat vastustajien puolustuslinjaa

Ilves kohtaa lauantaina Veikkausliigan sarjakakkosen, kun Vaasan Palloseura saapuu vierailulle. Yhdeksän tappiottoman ottelun putkessa porhaltavat vaasalaiset ovat kova haaste kelle tahansa. Päävalmentaja Jarkko Wiss kunnioittaa vastustajaa, mutta tietää joukkueensa kykenevän horjuttaa kärkiporukoiden asemaa.

 – Vepsu on ollut hyvässä vireessä niin kotimaassa kuin Euroopassa. He luottavat omaan pelityyliinsä vahvasti. Selkeä identiteetti on eduksi. Heidän edellinen tappionsa Suomessa on meitä vastaan, ja tiukka peli on jälleen tulossa.

 – Joukkueemme pitää myös pystyä kontrolloimaan palloa. Meidän pitää löytää puolustukseen erilaisia vaihtoehtoja Vaasan pallonhallintaa vastaan. Alueellisia ylivoimia tarvitaan myös pallollisessa pelaamisessa, Wiss pohtii.

Ilveksen kokoonpanossa nähdään pian uusi tuttavuus. Ghanan maajoukkuettakin edustanut Baba Mensah liittyi tupsukorvien vahvuuteen. Wiss kehuu 22-vuotiaan topparin periksiantamatonta pelityyliä.

 – Baba on vahva ilmassa ja hyvä kaksinkamppailupelaaja. Tiettyjä vastustajia vastaan tarvitsemme sellaisen kaverin alakertaan. Samalla saamme vaihtoehtoja peluutuksen muokkaamisen myös matsin sisällä.

 – Baba on lähtöisin hyvästä ghanalaisesta seurasta. Näin hänen pelaavan aiemmin lainapestillä Häckenissä. Onneksi pelilupa saatiin meille kuntoon, ”Jallu” kertoo.

Niin ikään 22-vuotias Eero Tamminen on puolestaan hyökkäyspään vahva taistelija. Nopeudestaan tunnettu Tamminen pääsi kolme viikkoa sitten maalin makuun IFK Mariehamn -ottelussa. Edellisessä kotipelissä tärisi ylärima HJK:n päädyssä. Nyt lauantaina hän saa vastaansa viime kaudella edustamansa joukkueen. Maalinälkä kasvaa syödessä.

 – Mukava päästä pelaamaan vanhoja pelikavereita vastaan. Odotan kovaa vääntöä ja yritetään löytää lääkkeet Vepsun pallonhallintapeliin. Laitetaan Vepsu ahtaalle. Tarkkaa taktiikkaa en voi paljastaa, tai muuten Jallu suuttuu, Tamminen hymyilee.

 – Loukkaantuminen varjosti alkukauttani, mutta nyt alan olla taas kunnossa. Pääsen hyödyntämään vahvuuksiani ja olen sellaisessa roolissa, jossa pääsen haastamaan vastustajia hyökkäyksessä. Tykkään rakentaa ja syötellä, mutta maaleja pitäisi vielä tehdä lisää.

Heiluttaako Tamminen verkkoja Tammelassa? Tervetuloa seuraamaan!  -> Lipunmyynti


Ilves – VPS
La 29.7. klo 17.00
Tammelan stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös