Wiss ja Tanska ennakoivat Lahti-ottelua ja loppukautta

Ilves oli hallitsevampi osapuoli keskiviikkona SJK:n vieraana, mutta jäi lopulta maalittomaan tasapeliin. Täydet minuutit pelannut Jani Tanska hallitsi puolustuksen ilmatilaa seinäjokisten keskityksiä vastaan ja oli vahvasti edesauttamassa nollapelin pitämistä. Lähes parimetrinen toppari on tällä kaudella pelannut 21 liigaottelua tupsukorvien riveissä.

 – Loppukautta ajatellen kaava on yksinkertainen. Meidän pitää vain pystyä repimään enemmän voittoja. Mitalitaistelu on todella tasainen ja siellä on niin moni joukkue hyvässä draivissa, että tasureillakaan ei välttämättä pysy vauhdissa mukana. Tavoitteemme on siis voittaa loput pelit, Tanska toteaa ykskantaan.

29-vuotias Tanska on tehnyt pitkän uran Veikkausliigassa. Ilvekseen hän saapui kaksivuotisella sopimuksella FC Lahdesta viime lokakuussa. Vanha seura on vastassa lauantaina Tammelassa.

 – Kaikkiaan kolme kautta vietin Lahdessa, mutta ei tässä ole sen erityisempää latausta. Olen kuitenkin jo kolme kertaa pelannut heitä vastaan Ilveksen paidassa. Hyvillä mielin eteenpäin.

 – Tällä kaudella Lahdella on moni osa-alue toiminut koko ajan hyvin. Hyökkäyspäässä on monipuolisia yksilöitä, jotka voivat maaleillaan ratkaista pelejä. Esim. Marko Simonovski on ollut viime aikoina boksissa hyvä päällään ja Henri Anier on vahva target-tyylinen pelaaja, joka suojaa palloa. Puolustussuuntaan he ovat tiivis ja organisoitu porukka, Tanska tietää.

Päävalmentaja Jarkko Wiss on myös kartoittanut vastustajan metkuja.

 – Lahti teki onnistuneita pelaajahankintoja ennen kautta ja nyt sen aikana. Heillä on selkeä pelisysteemi. Yläalueelta löytyy juoksuvoimaa ja kolme hyvää hyökkääjää, jotka ovat pääasiassa olleet vastuussa maalinteosta. Edessä on kova haaste, Wiss kuvailee.

Sarjakakkosena majailevilla lahtelaisilla on viisi lepopäivää edellisestä ottelustaan. Ilveksellä on puolestaan kaksi päivää aikaa kasata fyysiset ja henkiset voimavarat.

 – Valmistautuminen on sinällään joka peliin samanlaista, mutta vähän tässä saa nyt tasapainoilla harjoitusten kuormittavuuden ja peliajan kanssa. Osalla pelaajista on pieniä kolhuja, mutta meillä on paljon vaihtoehtoja peluutuksen suhteen. Joukkueessa on hyvä henki.

 – Puolustuksessa hyvä liike korostuu ja viimeistelyssä tarvitaan kliinisyyttä ja herkkyyttä. Meillä on viisi ottelua aikaa ansaita haluamamme paikka tässä sarjassa. Pieni jännitys on vain hyvästä, se kertoo pelihalusta. Painotan pelaajille kuitenkin rohkeaa ja positiivista asennetta. Liikoja paineita ei kannata ottaa, nehän ovat loppujen lopuksi vain oman ajatusmaailman tuotoksia, Wiss kuittaa.

Tervetuloa Tammelaan!  -> Linkki ennakkolipunmyyntiin


Ilves – FC Lahti
La 30.9. klo 17.00
Tammelan stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös